Chirurgii de la cel mai mare spital din Oltenia vin de acasa cu aparatura medicala. Pacientii: "Sunt un exemplu"

Chirurgii de la cel mai mare spital din Oltenia vin de acasa cu aparatura medicala. Pacientii:

Spitalul Judetean din Craiova nu le puna la dispozitie aparatura performanta medicilor, asa ca cei sase doctori din cadrul Clinicii de Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala sunt nevoiti sa opereze cu ustensilele aduse de la cabinetel particulare.

acum 76 luni (28 May 2015)

Spitalul Judetean din Craiova nu le puna la dispozitie aparatura performanta medicilor, asa ca cei sase doctori din cadrul Clinicii de Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala sunt nevoiti sa opereze cu ustensilele aduse de la cabinetel particulare. "Avem instrumentar si de 40-50 de ani in perfecta stare de functionare, ceea ce dovedeste calitatea lui. In primul rand, am avea nevoie de piezotoame, adica acele dispozitive cu care sectionam oasele pentru a putea face reconstructia. Apoi, ne trebuiesc microscoape, artroscoape", spune Adrian Fronie, seful clinicii de Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala.

"Sunt un exemplu"

Medicii de la Clinica de Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala au realizat o interventie chirurgicala in premiera: reconstructia osului mandibular cu bloc masiv de titan. Am auzit ca vin cu aparatura de la cabinetele particulare;.

Chirurgii de la Clinica de Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala efectueaza anual aproximativ 3000 de operatii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro