Chirurg si cardiolog roman stabilit in SUA: "Eu nu am vrut sa plec din Romania, m-au impiedicat sa lucrez"

Chirurg si cardiolog roman stabilit in SUA:

Martin acorda o mare importanta si isi pune o mare incredere in relatia medic pacient, caci, in 46 de ani de practica medicala, a descoperit cat ii este de simplu unui doctor sa ii apara bonavului ca fiind superificial, dezinteresat, incapabil sau chiar infatuat. Limitele medicului De aceea, cel mai mare rol al doctorului, crede Martin, este de a-l face pe pacient sa inteleaga ca impreuna vor iesi din situatia respectiva, ca el, doctorul, il va scapa de boala. In privinta eutanasiei, chirurgul considera ca aceasta nu trebuie facuta de personalul medical, ci de o ruda, de frate, de nevasta, sau de el insusi. "Daca eu salvez 300.000 de cazuri de pojar mortal in State, pe an, vaccinand copiii, am dreptul sa protestez, sa critic si sa atac pe cel care spune ca vaccinul antipojar da autism. E datoria moderatorului, a continuat acesta, a companiei de televiziune, a celoralte medii sa se ridice si sa le arate acestor propagandisti ai refuzului medical ridicolul, lipsa de dovezi care pot fi analizate stiintific, si sa ii desfiinteze. "Eu am pierdut bolnavi, m-am luptat cu familiile, si va spun drept ca i-am si inselat si am dat produse de sange la bolnavi care faceau parte din familii de martori ai lui Iehova dupa ce am fost amenintat de familie ca daca fac asa, ma vor da in judecata si-mi voi pierde licenta pentru ca nu si-au dat consimtamantul", a mai spus Martin.

acum 73 luni (27 Feb 2018)

Martin a vorbit despre motivele emigrarii sale, in vara anului 1985, in SUA, despre limitele unui medic, despre de ce eutanasia nu ar trebui sa fie facuta de medici, dar si despre dreptul femeii la avortul terapeutic, precum si despre problema vaccinarii.

Martin acorda o mare importanta si isi pune o mare incredere in relatia medic pacient, caci, in 46 de ani de practica medicala, a descoperit cat ii este de simplu unui doctor sa ii apara bonavului ca fiind superificial, dezinteresat, incapabil sau chiar infatuat. Nu blameaza pacientii pentru acest lucru, pentru ca atunci cand "un om care a fost de deplin sanatos, face o boala, aceasta e o povara care il apasa dintr-odata, una respingatoare, un gunoi, ceva de care nu stii cum sa faci sa scapi mai repede". Limitele medicului

De aceea, cel mai mare rol al doctorului, crede Martin, este de a-l face pe pacient sa inteleaga ca impreuna vor iesi din situatia respectiva, ca el, doctorul, il va scapa de boala. "Cand i-ai luat povara asta, bolnavul s-a vindecat pe jumatate", pentru ca efectul este vizibil: pacientul devine cel mai cooperant, cel mai increzator si cel mai bun prieten."Se intampla, in cea mai mare parte a cazurilor, sa fie solutii, sa te sfatuiesti si cu altii, sa ii spui care sunt etapele si lucrurile sa mearga foarte bine".

"Una dintre limitele ucigatoare e ca dai din cand in cand de niste cazuri, in care nu ai nimic de oferit.

In astfel de cazuri, crede medicul, nu ai ce adauga, lucrurile nu pot fi indulcite, insa poti sa iti exprimi compasiunea si respectul.

Martin are o parere foarte proasta despre politicienii romani, cu precadere despre cei din perioada respectiva, pe care ii numeste "agentii eutanasiei programate de stat". I se interziceau medicamentele pe care trebuia sa le dea pacientilor, instrumentele pe care trebuia sa le foloseasca, valvele cardiace pe care trebuia sa le implanteze sau firele de sutura necesare la operatii. Acel sistem medic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro