Chirila: Nu accept ca acest popor se poate lasa condus de acest tip de elite, ca e vorba de media, ca e vorba de politica

Chirila: Nu accept ca acest popor se poate lasa condus de acest tip de elite, ca e vorba de media, ca e vorba de politica

Ar fi bine, a continuat Chirila, ca aceasta carte sa ajunga la generatia tanara pentru ca lectura ei te trimite intr-o zona a disperarii, dar si a intrebarii "ce mai e de facut?"."Umorul salveaza dintr-o disperare totala". "Nu as vrea sa accept ca acest popor se poate lasa condus de acest tip de elite, ca e vorba de media, sau ca e vorba de politica.

acum 22 luni (1 May 2018)

Tudor Chirila a explicat la evenimentul de lansare al cartii "Doua maturi stau de vorba. Scene romanesti", de Radu Paraschivescu, aparuta la editura Humanitas, ca citind cartea, "risti o chestie periculoasa, sa te pozitionezi doar in tabara celor buni".

La finalul lecturii, actorul spune ca nu poti decat sa te intrebi cu cat am contribuit fiecare dintre noi la situatia care a dus la nasterea unui astfel de volum.

"Cred ca drama lui Radu Paraschivescu este una foarte mare, pentru ca personajele despre care scrie la opt dimineata sunt aruncate in derizoriu de alte personaje care apar la noua seara.

Concluzia pentru orice om normal dupa lecturarea cartii, crede actorul si cantaretul, "este ca CNA-ul (Consiliul National al Audiovizualului n.r.) daca n-ar trebui desfiintat, ar trebui cel putin reorganizat. Dar problema mare e ca cei care ar putea desfiinta CNA-ul sau chiar sa il reorganizeze sunt chiar personajele cartii, iar ei nu par sa rezoneze in vreun fel sau sa se uite in oglinda pusa de Radu Paraschivescu".

"Ion Iliescu pare asa un fel de Muppets...uitandu-te la el in comparatie cu ce se intampla cu personaje mai recente...

Ar fi bine, a continuat Chirila, ca aceasta carte sa ajunga la generatia tanara pentru ca lectura ei te trimite intr-o zona a disperarii, dar si a intrebarii "ce mai e de facut?"."Umorul salveaza dintr-o disperare totala".

"Nu as vrea sa accept ca acest popor se poate lasa condus de acest tip de elite, ca e vorba de media, sau ca e vorba de politica. Cat de egoist sunt ca nu fac anumite lucruri pe care ar trebui poate sa le fac ca sa pot sa schimb ceva? Ce fel de schimbare in noi si in cei din jurul nostru si fara dictoane din astea- be the change you wanna see in the world (fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume)... "E incorect sa spui ca asta este Romania, dar in acelasi timp, e corect sa spu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro