Chinurile si salvarea ieseanului cu inima de femeie: "Mai aveam de trait doua-trei luni daca nu primeam inima asta"

Chinurile si salvarea ieseanului cu inima de femeie:

Constantin Pintea inca se afla internat la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Tirgu Mures, acolo unde i s-a facut interventia prin care a renascut. "Indicatia de transplant cardiac s-a conturat dupa ce am ingrijit acest pacient cu insuficienta cardiaca timp de peste 10 ani, atat cu tratament medicamentos, cat si prin asocierea, la momentul potrivit, a unor tehnici de cardiologie interventionala, practicate succesiv de dr. Viata in spital In 2016, de pe 15 ianuarie pana la sfarsitul lui iunie, cand a fost anuntat a doua oara ca s-a gasit o inima compatibila care ii va fi transplantata, bolnavul a stat internat continuu in Clinica de Cardiologie de la Spitalul "Sfantul Spiridon".

acum 48 luni (28 Jul 2016)

Constantin Pintea inca se afla internat la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Tirgu Mures, acolo unde i s-a facut interventia prin care a renascut. Dupa trei saptamani de la transplantul de cord, pacientul se bucura ca poate sa mearga si jumatate de ora, fara sa oboseasca. Inainte de transplant, dupa trei pasi prin salon, obosea atat de tare incat se simtea epuizat. Din cauza complicatiilor pe care le prezenta, Constantin Pintea a stat internat continuu in ultimele sase luni in Clinica de Cardiologie a Spitalului "Sfantul Spiridon" din Iasi.

De pe 30 iunie 2016, in pieptul ieseanului bate o inima sanatoasa a unei femei din judetul Neamt care, din cauza unui anevrism rupt, nu a mai putut fi salvata de medicii ieseni. Acum pot respira fara probleme, ma pot deplasa fara sa curga apele de pe mine si pot sta in sezut, fara sa transpir doar pentru ca respire", povesteste pacientul, emotionat de noile trairi pe care i le ofera viata.

Boala a inceput cu un infarct

Povestea suferintei ieseanului incepe in 2003, atunci cand a suferit un infarct, rezolvat medical la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. De aceea, in ultimii zece ani, bolnavul s-a aflat in evidenta medicului Ioan Bostaca, medic primar cardiolog, de la Clinica de Cardiologie a Spitalului "Sfantul Spiridon" din Iasi.

"Indicatia de transplant cardiac s-a conturat dupa ce am ingrijit acest pacient cu insuficienta cardiaca timp de peste 10 ani, atat cu tratament medicamentos, cat si prin asocierea, la momentul potrivit, a unor tehnici de cardiologie interventionala, practicate succesiv de dr. Ion Bostan, cardiolog din Bucuresti, si de catre dr.

Potrivit cardiologului, singura sansa de supravietuire a bolnavului a fost realizarea unui transplant de cord, pentru ca tratamentul pe care il primea pentru insuficienta cardiaca nu mai putea corecta slabiciunea extrema a muschiului ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro