Chinurile facerii unui spectacol

La jumatate de secol de la debutul sau pe scena Teatrului Mic, Gigi Caciuleanu a putut fi din nou vazut dansand, recitand versuri, jucand si jucandu-se. De altfel muzica este un melanj interesant de Mozart si Paul Ilea, iesind la iveala, asa cum i-a cerut de altfel creatorul cel traznit, o creatie "de Wolfgang Amadeus Ilea sau de Paul Mozart", Muzica lui Mozart functioneaza ca un "bobarnac" pentru compozitiile lui Ilea.

acum 106 luni (7 Sep 2015)

La jumatate de secol de la debutul sau pe scena Teatrului Mic, Gigi Caciuleanu a putut fi din nou vazut dansand, recitand versuri, jucand si jucandu-se. La finalul spectacolului sau "Un minut de dans sau Uf!", el a invitat-o pe scena pe profesoara sa, Miriam Raducanu, alaturi de care a facut si cativa pasi de dans in aplauzele frenetice ale publicului care a umplut sala pana la refuz. "As vrea ca publicul sa inteleaga cat de mult ne costa un minut de dans, un minut de teatru, un minut de arta in general", a marturisit Gigi Caciuleanu. "In spatele unui singur vers scris de un mare poet pot fi nopti intregi de insomnii. E un numar de echilibristica fara plasa de protectie". Sunt adeptul teatrului viu, nu in sensul ca cei de pe scena sunt vii fiindca respira, ci viu in sensul ca se face atunci, pe loc. De altfel va exista un moment, cel mai important dintre toate, care se va naste pe loc. Datorita acestei improvizatii de fiecare seara, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cat se poate de diferite.

Personajul interpretat de el este un coregraf traznit care schimba mereu totul de la o repetitie la alta, punand mijlocul spectacolului pe care-l repeta la inceput, inceputul la mijloc, iar finalul nu exista.

El este insotit in cautarile sale artistice de un cuplu de dansatori, interpretati de Irina Stefan si Razvan Stoian. O alta "traznaie" a spectacolului este "omul-orchestra" Paul Ilea despre care Gigi Caciuleanu spune ca este un fel de Mozart modern, care se poate juca usor si cu notele si cu conceptele.

De altfel muzica este un melanj interesant de Mozart si Paul Ilea, iesind la iveala, asa cum i-a cerut de altfel creatorul cel traznit, o creatie "de Wolfgang Amadeus Ilea sau de Paul Mozart", Muzica lui Mozart functioneaza ca un "bobarnac" pentru compozitiile lui Ilea.

Despre Mozart, Caciuleanu a spus ca este un compozitor de supermarket, in sensul ca orice om are acces chiar si in viata de zi cu zi, prin magazine, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro