Chinezii vor sa redeschida un combinat din Caras-Severin si sa investeasca in industria lemnului si in turism

Chinezii vor sa redeschida un combinat din Caras-Severin si sa investeasca in industria lemnului si in turism

Primii veniti au fost cativa oameni de afaceri chinezi, in urma cu circa 10 luni de zile, care au vizitat zona industriala a orasului si au purtat mai multe discutii cu autoritatile locale si judetene. Ambasadorul vrea sa revina in zona sa viziteze Poiana Marului, pentru ca era informat de specialisti ca acolo e cel mai ozonificat aer din lume si este interesat de potentialul turistic al zonei", a mai spus Luca Malaiescu.

acum 50 luni (1 Jun 2017)

Primii veniti au fost cativa oameni de afaceri chinezi, in urma cu circa 10 luni de zile, care au vizitat zona industriala a orasului si au purtat mai multe discutii cu autoritatile locale si judetene.

La sfarsitul lunii mai, la Otelu Rosu a venit chiar ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Excelenta Sa XU Feihong, insotit de o delegatie de diplomati si oameni de afaceri.

Primarul Luca Malaiescu spera ca in scurt timp toate aceste vizite se vor concretiza si ca investitiile chinezilor vor resuscita orasul, care duce lipsa de locuri de munca. Cred ca totusi se va finaliza curand aceasta legatura cu oamenii de afaceri din China, mai ales ca vizita ambasadorului a fost total neasteptata. In mod cert, este interesat de combinat, pentru ca nu a fost doar o vizita protocolara, ci una care s-a facut pe teren, iar Excelenta sa a fost cel care si-a manifestat dorinta sa viziteze tot combinatul", ne-a declarat Luca Malaiescu, primarul din Otelu-Rosu.

Edilul carasean sustine ca, cel mai rapid, vede concretizarea unei investitii in domeniul prelucrarii lemnului, deoarece oameni de afaceri chinezi s-au aratat interesati de deschiderea unei fabrici de mobila.

"Cu siguranta ii intereseaza o fabrica de mobila, pentru ca au pus foarte mute intrebari legate de acest domeniu si de prelucrarea lemnului din zona. Combinatul de la Otelu Rosu este un brand pentru noi, iar redeschiderea ar insemna cateva sute de locuri de munca", a mai spus Malaiescu. Ambasadorul vrea sa revina in zona sa viziteze Poiana Marului, pentru ca era informat de specialisti ca acolo e cel mai ozonificat aer din lume si este interesat de potentialul turistic al zonei", a mai spus Luca Malaiescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro