China a proiectat un AUTOBUZ gigant, care sa treaca pe deasupra strazilor

Mai ieftin decat construirea unui metrou, vehiculul ar permite şi economisirea a pană la 800 de tone de benzină pe an şi a aproape 2.500 de tone de emisii de gaz carbonic, caştig salutar intr-o ţară care inregistrează tot mai multe varfuri de poluare, mai ales la Beijing.

acum 48 luni (26 May 2016)

O firmă chineză a realizat un proiect de autobuz care ar putea rula deasupra circulaţiei rutiere. El va permite trecerea peste ambuteiajele atat de dese in oraşele chineze, informează joi 20minutes.ch citat de Agerpres.

Circulaţia jumătate aeriană jumătate rutieră cu pană la 60 de kilometri pe oră este propunerea firmei chineze Transit Explore Bus, prezentată la ediţia a 19-a a International High-Tech Expo de la Beijing. Compania a anunţat proiectul unui vehicul electric apt să treacă peste traficul de pe două căi de circulaţie şi care ar putea transporta pană la 1.400 de pasageri. Autobuzul asemănător cu un catamaran (cu două corpuri laterale ruland pe pămant şi un corp central, autobuzul propriu-zis) va fi alimentat electric.

Potrivit inginerului şef al proiectului, Song Youzhou, sistemul inovator ar permite rezolvarea parţială a problemei densităţii traficului, extrem de frecventă in China, fiindcă autobuzul nu ar ocupa niciun loc pe drum. Mai ieftin decat construirea unui metrou, vehiculul ar permite şi economisirea a pană la 800 de tone de benzină pe an şi a aproape 2.500 de tone de emisii de gaz carbonic, caştig salutar intr-o ţară care inregistrează tot mai multe varfuri de poluare, mai ales la Beijing. O idee similară a fost lansată in 1969 de doi arhitecţi americani. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro