China: 44 de morti, intr-o EXPLOZIE care s-a vazut din spatiu

Deflagraţiile, atat de puternice incat au putut fi observate din spaţiu, cu ajutorul sateliţilor, au declanşat o undă de şoc care a fost resimţită pe o rază de caţiva kilometri, iar Institutul american de geofizică USGS a relevat fenomene seismice. Potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat CCTV, o minge de foc şi coloane de flăcări au ţaşnit, luminand cerul şi aruncand in atmosferă nori de praf, la zeci de metri inălţime. Potrivit contului de Weibo autentificat al Centrului chinez pentru reţele de supraveghere a cutremurelor, magnitudinea primei explozii a echivalat cu detonatarea a trei tone de trinitrotoluen (TNT), iar a doua explozie a fost echivalentă cu detonarea a 21 de tone de TNT.

acum 104 luni (13 Aug 2015)

Cel puţin 44 de persoane au fost ucise, iar alte cateva sute au fost rănite in cele două explozii uriaşe care au zguduit miercuri seara o zonă industrială din Tianjin (nord-est), in care erau depozitate produse chimice şi gaze toxice, potrivit unui nou bilanţ oficial provizoriu, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Cele două explozii au avut loc la un interval de 30 de secunde, către ora locală 23.30 (18.30, ora Romaniei).

Deflagraţiile, atat de puternice incat au putut fi observate din spaţiu, cu ajutorul sateliţilor, au declanşat o undă de şoc care a fost resimţită pe o rază de caţiva kilometri, iar Institutul american de geofizică USGS a relevat fenomene seismice.

Fotografii şi imagini video postate pe reţele de socializare de către locuitori arată o minge uriaşă de foc ridicandu-se pe cerul nopţii deasupra imobilelor din jur.

Zone intregi din acest port, al zecelea cel mai important din lume, au fost devastate, containere au fost proiectate ca nişte cutii de chibrituri, iar sute de maşini noi au fost distruse de flăcări, potrivit unui jurnalist Reuters.

--------------

Cel puţin 17 persoane au murit, 32 au fost grav rănite, iar alte 283 au fost internate la spital, potrivit agenţiei China Nouă, in urma exploziei uriaşe care a avut loc miercuri seara intr-un depozit de produse inflamabile din oraşul portuar Tianjin, in nord-estul Chinei, relatează DPA online, citat de Mediafax.

Explozia a avut loc la ora locală 21.30 (18.30, ora Romaniei), după aproximativ 40 de minute de la sosirea primului echipaj de pompieri.

Departamentul naţional chinez pentru pompieri a anunţat pe contul oficial de microblogging că incendiul a izbucnit către ora locală 22.50 (17.50, ora Romaniei) la un depozit de "produse chimice periculoase" al companiei Ruihai Logistics, după care a avut loc explozia.

O inregistrare video a exploziei uriaşe, cu oraşul in fu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro