Chimistul banatean de Nobel nu este cunoscut in mediul universitar din Timisoara

Inventatorul corneei artificiale primeste titlul de Doctor Honoris Causa Cei de la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului au reusit sa il aduca la Timisoara, in urma cu mai putin de doua saptamani, pe Traian Chirila, care s-a aflat pe "lista lunga" inainte de decerenarea unui premiu Nobel pentru Chimie.

acum 93 luni (8 Oct 2014)

Diferenta de inaltime este prea mare", a declarat profesorul Nicolae Vasilcin, de la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, din cadrul Universitatii Politehnica.

Profesorul a dat exemplul refuzului Hertei Muller, care nu doar ca este svaboaica din Timisoara, dar a fost si absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii de Vest.

"Nu au reusit cei de la Universitatea de Vest sa invite o absolventa de-a lor, ma indoiesc ca vom reusi noi cu Stefan Hell", a adaugat Nicolae Vasilcin.

Inventatorul corneei artificiale primeste titlul de Doctor Honoris Causa

Cei de la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului au reusit sa il aduca la Timisoara, in urma cu mai putin de doua saptamani, pe Traian Chirila, care s-a aflat pe "lista lunga" inainte de decerenarea unui premiu Nobel pentru Chimie.

Inventatorul corneei artificiale s-a nascut la Chisineu Cris, tot in judetul Arad, a absolvit Facultatea de Chimie Industriala, sectia Macromolecule, de la Politehnica, iar in 1983 a emigrat in Australia. Acum a primit o distinctie din partea Fundatiei Politehnica, iar la anul este asteptat sa i se decerneze si cel de la Doctor Honoris Causa, pe care l-a acceptat", a completat profesorul Vasilcin.

Cititi si:

EXCLUSIV Stefan W.Hell, al doilea elev de la Liceul "Nikolaus Lenau" din Timisoara care a castigat un Nobel

Cercetatorul roman care a inventat corneea artificiala a venit la Timisoara, orasul unde a facut facultatea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro