Chimicalele din crenvurstii pentru copii, cu piele de pui si fibre de mazare

In afara de carne, in crenvurstii pentru copii mai gasim urmatoarele ingrediente: piele pui, slanina, apa, fibre vegetale de mazare, amidon, proteina din lapte, maltodextrina, dextroza, zahar din trestie nerafinat, grasime vegetala, ulei vegetal de palmier, ulei de rapita, arome, extract de drojdii, extracte de condimente, extract de acerola, extract vegetal natural (sfecla rosie, curcuma, hibiscus), usturoi si sfecla. 1563/2008 emis de Ministerul Sanatatii, nu sunt recomandate copiilor alimentele care contin mai mult de 20 grame grasimi per 100 grame produs, din care grasimile saturate nu trebuie sa depaseasca 5 grame per 100 grame produs, iar continutul de sare sa nu fie mai mare de 1,5 grame per 100 grame produs. Top 5 marci de crenvursti dupa numarul de aditivi alimentari Perutnina Ptuj (Slovenia), contine 5 aditivi (difosfati de sodiu, acid ascorbic, acid citric, nitrit de sodiu si acetat de sodiu).

acum 63 luni (12 Jul 2017)

83% din produse contin nitrit de sodiu.

Sare din belsug in crenvurstii pentru copii: 83% din sortimentele analizate depasesc recomandarea Ministerului Sanatatii, adica contin mai mult de 1,5 grame sare per 100 grame produs.

Grasimi saturate peste limita recomandata: 66% din sortimentele analizate contin mai mult de 5 grame grasimi saturate per 100 grame produs.

Asociatia Pro Consumatori (fosta Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania - APC Romania) membra a Organizatiei Europene a Consumatorilor, a analizat sortimentele de crenvursti pentru copii comercializate in marile structuri comerciale. Studiul a fost realizat de catre o echipa de experti ai APC, coordonati de catre conf.

In afara de carne, in crenvurstii pentru copii mai gasim urmatoarele ingrediente: piele pui, slanina, apa, fibre vegetale de mazare, amidon, proteina din lapte, maltodextrina, dextroza, zahar din trestie nerafinat, grasime vegetala, ulei vegetal de palmier, ulei de rapita, arome, extract de drojdii, extracte de condimente, extract de acerola, extract vegetal natural (sfecla rosie, curcuma, hibiscus), usturoi si sfecla.

Continutul de sare per 100 grame produs din produsele analizate variaza intre 1,4 grame si 2,5 grame. Copiii care consuma o cantitate de sare mai mare decat necesarul zilnic au o presiune sanguina mai mare si un risc crescut de hipertensiune arteriala. Consumul excesiv de sare a mai fost pus in legatura si cu alte afectiuni agravate de retentia de apa provocata de sare: insuficienta cardiaca, hipertrofia ventriculara stanga, afectiuni ale rinichilor si litiaza renala, edemul, accidentul vascular cerebral, osteoporoza etc.

Cantitatea de grasimi per 100 grame produs variaza intre 15,1 grame si 24 grame, iar cantitatea de acizi grasi saturati per 100 grame produs variaza intre 4,16 grame si 9,6 grame.

In felul acesta se explica statistica ingrijoratoare cu privire la valoarea ridicata a colesterolu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro