Chiar poate corpul sa ne schimbe mintea? Concluziile unui studiu facut la Harvard

Chiar poate corpul sa ne schimbe mintea? Concluziile unui studiu facut la Harvard

Se rostogolise cu masina de mai multe ori si scapase cu viata, insa ceea ce a marcat-o e ca lumea ii spunea ca nu va fi la fel de inteligenta ca inainte, ca nu va absolvi facultatea. Salvarea a venit de la un cadru didactic de la Princeton care i-a pus ca trebuie sa mearga inainte si ca ar fi bine sa adopte o atitudine care sa-i inspire putere si sa o ghideze in timp, atitudine pe care sa o puna in practica cat de des poate. Studiul pe care profesoara de la Harvard l-a prezentat la conferintele TEDx in iulie 2012 are la baza o cercetare menita sa arate ca, desi pare greu de crezut si desi toata lumea cunoaste puterea din spatele expresiei "mintea schimba corpul", oamenii prin corpul lor chiar isi pot schimba mintea.

acum 99 luni (4 Apr 2016)

Un accident de masina pe care l-a avut in facultate i-a schimbat viata. Se rostogolise cu masina de mai multe ori si scapase cu viata, insa ceea ce a marcat-o e ca lumea ii spunea ca nu va fi la fel de inteligenta ca inainte, ca nu va absolvi facultatea. Sentimentul neputintei a dominat pentru o vreme, dar a fost inlocuit, in timp, si cu multe incercari, de cel al schimbarii in bine.

A intrat la Universitatea Princeton si avea sentimentul ca locul ei nu e acolo, ca e o impostoare si ca lumea isi va da seama de asta, iar viata ei va lua o turnura neplacuta. Salvarea a venit de la un cadru didactic de la Princeton care i-a pus ca trebuie sa mearga inainte si ca ar fi bine sa adopte o atitudine care sa-i inspire putere si sa o ghideze in timp, atitudine pe care sa o puna in practica cat de des poate. Si-a dat seama de asta cand o studenta la Harvard a venit la ea si i-a pus: "locul meu nu e aici, eu nu pot face asta, ma simt ca o impostoare".

Studiul pe care profesoara de la Harvard l-a prezentat la conferintele TEDx in iulie 2012 are la baza o cercetare menita sa arate ca, desi pare greu de crezut si desi toata lumea cunoaste puterea din spatele expresiei "mintea schimba corpul", oamenii prin corpul lor chiar isi pot schimba mintea.

"Oamenii de stiinta au studiat fenomenul si s-a ajuns la o serie de explicatii care pot prezice anumite lucruri precum pe cine sa angajam sau cu cine sa iesim in oras. Un studiu a aratat ca oamenii care urmaresc timp de 30 de secunde imagini cu un medic consultand un pacient pot estima judecand dupa gesturile medicului si dupa amabilitatea acestuia daca va fi dat sau nu in judecata.

Potrivit acesteia, elementele non-verbale care exprima puterea se citesc pe corpul nostru, gesturi observate si la animale - ridicam bratele victoriosi cand am castigat ceva sau ne strangem bratele la piept si ne facem mici cand nu ne simtim puternici. "Acest gen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro