Chelia masculina este genetica si apare imediat dupa adolescenta. Cauzele alopeciei la femei si ce solutii exista

Chelia masculina este genetica si apare imediat dupa adolescenta. Cauzele alopeciei la femei si ce solutii exista

O persoana adulta pierde zilnic intre 70 si 130 de fire de par capilare, in cadrul ciclului fiziologic de viata al firului de par. Foliculi de par extrasi manual "Interventia consta in extragerea manuala a foliculilor de par, unul cate unul din zona donatoare folosind implanter-ul, un instrument chirurgical de unica folosinta, cu diametrul mai mic de 1 milimetru.

acum 76 luni (19 Jan 2017)

Cu totii ne dorim o podoaba capilara cat mai bogata si care sa faca fata tuturor fanteziilor modei, mai ales daca suntem femei. Sanatatea firului de par este importanta si un rol esential in pastrarea ei tine de zestrea noastra genetica.

Alopecia se menifesta printr-o deteriorare treptata a firului de par, care desi avea, initial, o stare sanatoasa, ulterior, se subtiaza si se slabeste. "Alopecia incepe in mod normal din partea de sus a capului si din linia de demarcatie a fruntii, in vreme ce partile laterale au o rezistenta mai mare", adauga acesta.

O persoana adulta pierde zilnic intre 70 si 130 de fire de par capilare, in cadrul ciclului fiziologic de viata al firului de par. "In caz contrar, apare alopecia si implantul de par este singura solutie eficienta si pentru toata viata".

Foliculi de par extrasi manual

"Interventia consta in extragerea manuala a foliculilor de par, unul cate unul din zona donatoare folosind implanter-ul, un instrument chirurgical de unica folosinta, cu diametrul mai mic de 1 milimetru. Apoi, foliculii de par sunt implantati direct in regiunea cu probleme, fiecare folicul este asezat intr-o anumita directie, unghi si adancime, oferind rezultate 100% naturale si pentru toata viata.

Implantul de par se realizeaza cu anestezie locala si nu este necesara internarea in clinica. "Cu ajutorul metodei moderne FUE (Extractia de Unitati Foliculare) care presupune o recoltare si implantare fir cu fir a unitatilor foliculare, interventia se realizeaza fara bistruriu sau incizii, asa cum se proceda la metodele traditionale", mai spune medicul.

Post-implant pacientul isi poate relua activitatile zilnice si este indicat folosirea unui sampon cat mai soft de genul celor pentru copii. "Rezultatul final este unul definitiv si se vede dupa 9-10 luni de la realizarea implantului".

Pretul pentru o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro