Cheia meciului Halep-Williams divulgata chiar de antrenorul Serenei. Detaliul statistic care face din Simona o forta

Cheia meciului Halep-Williams divulgata chiar de antrenorul Serenei. Detaliul statistic care face din Simona o forta

Cu putin timp inainte de meciul Simona Halep-Serena Williams, din sferturile de finala la US Open, Patrick Mouratoglou a analizat cheia partidei, in cadrul emisiunii "The Coach", pe care o prezinta la Eurosport. Atuul lui Kerber, care-i permite sa stea la o distanta de doar 34 de centimetri de linia de fund cand se afla la primire cu Williams, este ca are o viteza de reactie mai mare si o miscare a bratelor mult mai scurta comparativ cu Halep.

acum 77 luni (7 Sep 2016)

Cu putin timp inainte de meciul Simona Halep-Serena Williams, din sferturile de finala la US Open, Patrick Mouratoglou a analizat cheia partidei, in cadrul emisiunii "The Coach", pe care o prezinta la Eurosport.

Potrivit datelor statistice interpretate de Mouratoglou, Simona Halep a castigat, in medie in 2016, 49% dintre game-urile in care adversara s-a aflat la serviciu, detaliu statistic care o face a doua cea mai buna jucatoare la primire din circuitul WTA, dupa Angelique Kerber. Gratie ochiului ager si a jocului de picioare, Simona Halep a reusit in cele patru meciuri jucate pana acum la Flushing Meadows sa returneze 93% dintre mingile pe primul serviciu al adversarelor. Patrick Mouratoglou spune, totusi, ca Simona este pe cale sa intalneasca adversarul suprem pentru un jucator aflat la primire: pe Serena Williams, care a servit in 35 de ghemuri la Flushing Meadows, reusind 42 de asi. In medie, Simona Halep a stat la o distanta de 1,64 metri in spatele liniei de fund cand s-a aflat la primire. Statistica mai arata insa ca, in jocurile cu Serena, Simona s-a retras si mai mult, pana la o distanta medie de 1,73 metri, in spatele liniei de fund. Insa retragandu-se si mai mult, Simona mareste distanta intre ea si mingea servita de Williams, precum si distanta pe care trebuie s-o parcurga pentru a reveni in joc dupa retur. Practic, distanta dintre punctul in care mingea Serenei aterizeaza in careul de serviciu si locul in care Simona se gaseste in momentul in care returneaza este, in medie, de 6,7 metri. Pentru Simona, o jucatoare de 1,68 metri si o amplitudine a bratelor pe masura mai redusa, devine si mai complicat sa ajunga la mingile servite de Serena atunci cand se retrage mult deoarece acestea capata inaltime atunci cand sunt lovite puternic si cu efect lateral sau vertical. Spre deosebire de Simona, Kerber sta la doar 34 de centimetri in spatele liniei de fund a terenului atunci cand se afla la primire cu Serena. In ultima ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro