Cheia contrabandei cu tigari la granita de nord. Ce spaga a achitat lunar, timp de cinci ani, cel mai temut traficant din Ucraina

Cheia contrabandei cu tigari la granita de nord. Ce spaga a achitat lunar, timp de cinci ani, cel mai temut traficant din Ucraina

Anul trecut, comisarul sef Nelu Fediuc a fost trimis in judecata in doua dosare penale pentru ca a fost implicat in operatiuni de contrabanda, acuzat ca dirija grupari infractionale care se ocupau cu contrabanda de tigari aduse din Ucraina, primind taxa de protectie de la diversi traficanti, printre care si ucrianeanul Ivan Vitaliy Nymyzhan. Traficante de tigari, protejate in schimbul unor partide de sex "Tatal contrabandistilor" de la Vama Siret, turnat de o traficanta de tigari pentru ca a umilit-o sexual UPDATE VIDEO Comisarul-sef Nelu Fediuc, retinut alaturi de un camatar pentru influentarea justitiei.

acum 106 luni (22 Apr 2015)

Prin perchezitiile derulate in Suceava si Botosani, procurorii au incercat sa dovedeasca faptul ca Vitaly Ivan Nymyzhan, un individ cu dubla cetatenie, romana si ucraineana, i-ar fi oferit mita fostului sef al Sectorului de Politie de Frontiera Siret, Nelu Fediuc, pentru a putea introduce tigari de contrabanda din Ucraina in Romania, prin intermediul gruparii sale.

Conform surselor judiciare, in perioada 2008 - 2013, Vitaly Ivan Nymyzhan i-a oferit lunar comisarului sef Nelu Fediuc cate 2.000 de euro lunar pentru a-si incalca atributiile de serviciu si pentru a-l sprijini in activitatea sa infractionala, respectiv sa-i permita sa introduca in tara tigari de contrabanda prin Vama Siret.

Anul trecut, comisarul sef Nelu Fediuc a fost trimis in judecata in doua dosare penale pentru ca a fost implicat in operatiuni de contrabanda, acuzat ca dirija grupari infractionale care se ocupau cu contrabanda de tigari aduse din Ucraina, primind taxa de protectie de la diversi traficanti, printre care si ucrianeanul Ivan Vitaliy Nymyzhan.

Fediuc a fost "izolat" intr-un birou al politiei de frontiera

Fediuc a fost retinut preventiv in iulie 2014 si apoi a stat in arest patru luni pentru mai multe infractiuni de abuz in serviciu si luare de mita. Dupa eliberare, si-a pierdut functia de sef al politistilor de frontiera de la Siret, dar a ramas angajat si a continuat sa fie cercetat de procurori sub procedeul "punerii la dispozitie". Acesta se ocupa cu contrabanda de tigari, beneficiind de sprijinul unor lucratori vamali si politisti de frontiera, toata aceasta schema fiind descoperita de anchetatori cu ajutorul unui investigator acoperit.

Pentru a transporta tigari de contrabanda, Nymyzhan folosea un autovehicul ce are locasuri ascunse in peretii autoturismului si care este inmatriculat pe numele altei persoane, respectiv pe numele unui anume Dumitru Lacusta, care de asemenea are dubla cetatenie, romana si ucraineana. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro