Cezara si Malaimare, efemeri la guvernare. A fi sau a nu fi in UNPR

Cezara si Malaimare, efemeri la guvernare. A fi sau a nu fi in UNPR

Inainte de caderea guvernului Ponta, tot mai multi artisti au ingrosat randurile UNPR-ului, inscriindu-se in partidul condus "in interes national" de Gabriel Oprea. "Uneori e necesar girofarul" Despre Gabriel Oprea, actorul marturisea tot atunci ca-l cunoastea de mai multa vreme, catalogandu-l drept "un tip extrem de bine organizat": "Cand eram in conflict cu cei de la Botosani mi-a zis sa vin la el, la Ilfov, dar nu am vrut atunci", isi amintea Malaimare. De altfel, am avut niste probleme de sanatate, sufar de cateva luni de o coxartroza, nici nu am stiut ca Arsinel si Vasile Muraru au intrat in partid", a declarat Cezara Dafinescu, pentru Adevarul, la sfarsitul lunii octombrie. Daca pentru directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" este o ocazie de a-si consolida pozitia prin "alianta" cu partidul primarului interimar al capitalei, pentru colegul sau de pe Calea Victoriei reprezinta un motiv similar, intrucat detine functia de director artistic, practic un adjunct al lui Arsinel si un urmas al acestuia, dupa cum a declarat de curand chiar directorul teatrului pentru Adevarul. Mugur Mihaescu, Mircea Diaconu si Florin Calinescu, printre actorii care au cochetat cu politica De-a lungul celor 25 de ani scursi de la Revolutie, mai multi actori au intrat in politica: in februarie 2011, Mugur Mihaescu a fost ales in functia de presedinte executiv al Partidului Verde, insa a demisionat din acest partid in octombrie 2011.

acum 102 luni (22 Nov 2015)

Inainte de caderea guvernului Ponta, tot mai multi artisti au ingrosat randurile UNPR-ului, inscriindu-se in partidul condus "in interes national" de Gabriel Oprea. Dupa Alexandru Arsinel si Vasile Muraru, alti doi artisti se "inrolasera" in armata generalului: Mihai Malaimare (65 de ani) si Cezara Dafinescu (67 de ani) au semnat, la sfarsitul lunii octombrie, adeziunea la partidul aflat atunci la guvernare.

"Sunt siderata de ceea ce s-a intamplat"

Dupa caderea guvernului Ponta si, implicit, iesirea de la guvernare a vicepremierului Gabriel Oprea, actorii Cezara Dafinescu si Mihai Malaimare nu stiu daca o sa mai ramana in UNPR. "Am probleme de sanatate, stau in pat de cateva saptamani, sunt socata de ceea ce se intampla in jurul meu. Cei de la UNPR venisera atunci cu un buchet de flori la mine, insa nu am semnat, le-am zambit frumos pentru poza si atat... Nu stiu ce vreti de la mine, eu nu am nicio treaba cu politica.

Malaimare: "Nu vreau sa nu mai stau cu mainile in san"

La randul sau Mihai Malaimare, aflat in turneu la Praga, a spus ca "o sa se mai gandeasca daca ramane in UNPR sau nu".

Mihai Malaimare, fostul director al Teatrului Masca, pensionat pe caz de incompatibilitate stabilita de ANI, a mai trecut prin lumea politicii, atunci cand a fost deputat in Parlamentul Romaniei din partea PSD, in perioada 1996-2004 si membru in CNA, pana in 2013, din partea aceluiasi partid. M-am enervat foarte: la stanga nu am putut sa ma duc, ca acolo nu se poate vorbi decat cu un singur om, iar pana raspunde dureaza o vesnicie, in dreapta e inacceptabil, cand liberalii s-au pupat cu basistii. UNPR a scos ungurii de la guvernare si au intrat ei la mijloc", declara, in luna octombrie, actorul Mihai Malaimare. De altfel, discursul acestuia era puternic indreptat atunci impotriva liderilor minoritatii maghiare: "Eu cred ca nu e normal sa aiba un cuvant de spus.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro