Ceva magic se petrece in Romania

Pe acel scaun parintii atipesc, pe acel scaun mii de ganduri le sageteaza tamplele, pe acel scaun atatea si atatea scenarii li se desfasoara in fata ochilor, pe acel scaun plang noaptea fara sa-i auda nimeni, pe acel scaun zambesc ziua si tresar la vederea medicului sperand la o minune, pe acel scaun se gandesc cum sa faca rost de bani pentru urmatorul tratament, pe acel scaun gasesc noi si noi resurse sa se ridice si sa o ia de la capat.

acum 77 luni (11 Nov 2017)

>

In Romania, peste 500 de copii sunt diagnosticati in fiecare an cu cancer. Si, daca ar exista dreptate in lumea asta, un copil nici nu ar trebui sa fie obligat vreodata sa dea locul de joaca pe patul de spital. Nimeni nu poate vedea ce e inchis intr-un suflet de copil care sufera fara sa inteleaga de ce. Nimeni nu poate vedea intr-un suflet de parinte care, pe langa durerea de a-si vedea copilul suferind, pe langa eforturile financiare uriase, este conditionat sa locuiasca pe un scaun. Orele din zi si din noapte se scurg pe un scaun langa patul de spital.

Pe acel scaun parintii atipesc, pe acel scaun mii de ganduri le sageteaza tamplele, pe acel scaun atatea si atatea scenarii li se desfasoara in fata ochilor, pe acel scaun plang noaptea fara sa-i auda nimeni, pe acel scaun zambesc ziua si tresar la vederea medicului sperand la o minune, pe acel scaun se gandesc cum sa faca rost de bani pentru urmatorul tratament, pe acel scaun gasesc noi si noi resurse sa se ridice si sa o ia de la capat. Dar astea sunt doar lucruri inchipuite de noi, pentru ca in realitate nu stim de fapt cum e pe acel scaun. Putem incerca sa ne punem in locul lor, la propriu, sa le aratam ca nu sunt singuri si sa-i ajutam macar putin.

In ultimele doua saptamani, o campanie curajoasa a determinat zeci de oameni sa se aseze rand pe rand pe un scaun dintr-un salon de spital amenajat in galeria Galateca. Si asta pentru ca niste oameni au avut curajul nebunesc de a promite, fara a sti daca vor fi urmati sau nu de ceilalti, ca nu se vor ridica de pe acel scaun pana cand nu se strang 100.000 de sms-uri pentru MagicHOME, un refugiu construit pentru parintii copiilor bolnavi de cancer, unde sa aiba strictul necesar pentru a o putea lua in fiecare zi de la capat. Pana acum, aproape 60.000 de oameni au trimis cuvantul "MAGIC" prin sms la 8844 si vor dona 2 euro pe luna. De ce sa trimiti un sms sau sa iei un loc pe scaun? Si daca macar tu vei fi convins de cuvintele mele ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro