Cetatea Rasnov, cea mai vizitata din Brasov se va inchide din toamna pentru lucrari de reabilitare

Cetatea Rasnov, cea mai vizitata din Brasov se va inchide din toamna pentru lucrari de reabilitare

Zidurile de apararea vor fie le refacute pentru a atata exact ca acum cateva secole.Tot la Rasnov se vor reface si instalatiile la utitati, se vor amenaja doua muzee, ateliere mestesugaresti, o zona de spectacole si un centru de informare pentru turisti.

acum 69 luni (10 Jun 2018)

Cetatea Rasnov a primit o finantare de 16 milioane de lei, fonduri europene pentru reabilitatre. Cu banii europeni se vor face consolidarile necesare, dar se vor reconstrui turnurile si doua casute. Zidurile de apararea vor fie le refacute pentru a atata exact ca acum cateva secole.Tot la Rasnov se vor reface si instalatiile la utitati, se vor amenaja doua muzee, ateliere mestesugaresti, o zona de spectacole si un centru de informare pentru turisti. Anul trecut 450.000 de vizitatori platitori de bilet i-au trecut pragul,. Centrul istoric al Rasnovului este locul de plecare spre cetate fie alegeti creamaliera, fie ca vreti sa mergeti de jos a devenit pietonal. Turistii se pot relaxa exact ca in marile orase europene si pot admira cetatea fara sa mai fie deranjati de masini. In cetate sunt strajeri imbracati in haine de epoca, iar acestia le povestesc turistilor istoria fortificatiei.

Cetatea Rasnov dateaza de 1335, cand a reusit sa ramana in picioare in timpul unei invazii a tatarilor. Cu ziduri puternice de peste doi metri grosime, cetatea a rezistat tuturor asalturilor si a salvat viata oamenilor care s-au adapostit aici. In toamna lui 2014, cetatea a devenit din nou platou de filmare pentru pelicula americana "Vlad The Impaler" (Vlad Tepes: Imperiul sangelui). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro