Cererea unui asasin faimos al anilor 1990, dupa 19 ani de inchisoare. Barbatul a ucis un afacerist, in fata fiicei sale, cu noua gloante

Cererea unui asasin faimos al anilor 1990, dupa 19 ani de inchisoare. Barbatul a ucis un afacerist, in fata fiicei sale, cu noua gloante

Unul dintre asasinii celebri de la sfarsitul anilor 1990, aflat in Penitenciarul Deva, a cerut sa fie pus in libertate la 19 ani de la comiterea crimei. Asasinatul mafiot, comis pe o strada din Alba Iulia In aprilie 1999, Teofil Tar (44 de ani), un om de afaceri din Alba Iulia, a fost ucis in plina strada de Aurel Oltean, asasinul tragand noua focuri de arma, dintr-un pistol de calibrul 7,65 milimetri.

acum 64 luni (22 Nov 2017)

Unul dintre asasinii celebri de la sfarsitul anilor 1990, aflat in Penitenciarul Deva, a cerut sa fie pus in libertate la 19 ani de la comiterea crimei.

"Condamnatul a depus la dosar un set de acte din care rezulta ca nu are datorii, ca a achitat despagubirile civile, ca va fi angajat dupa liberare, cererile prin care a solicitat sa participe la cursuri si activitati educative, informare cu programele si activitatile la care a participat in penitenciar. A invederat ca are 21 de rapoarte de evidentiere si nici unul de pedepsire si ca a avut un comportament exemplar in perioada detentiei. A aratat ca sotia sa a decedat si doreste sa-si intalneasca copilul pe care nu l-a vazut de cand a fost arestat.

Mai are de asteptat

Magistratii au respins cererea de liberare conditionata, stabilind data de 19 noiembrie 2018, dupa care cererea se va putea reinnoi.

"Din examinarea cererii se constata ca detinutul a fost condamnat la pedeapsa de 28 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor deosebit de grav. Instanta considera ca detinutul nu a constientizat pe deplin ceea ce a facut si nu este inca apt sa-si asume responsabilitatea actelor sale, chiar daca a beneficiat de zilele compensatorii, aspect care nu influenteaza asupra gravitatii faptei si cuantumului fractiei ramase de executat. Pana la acest moment, condamnatul nu a dat dovezi temeinice de indreptare raportat la restul de pedeapsa pe care il mai are de executat", a informat Judecatoria Deva.

Asasinatul mafiot, comis pe o strada din Alba Iulia

In aprilie 1999, Teofil Tar (44 de ani), un om de afaceri din Alba Iulia, a fost ucis in plina strada de Aurel Oltean, asasinul tragand noua focuri de arma, dintr-un pistol de calibrul 7,65 milimetri. Victima a fost jefuita de 115 milioane de lei (vechi). In momentul in care a oprit autoturismul in fata blocului sau, el a fost intampinat de fiica sa de 1... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro