Cererea privind arestarea lui Hrebenciuc si Adam a ajuns la Camera Deputatilor. Zgonea: Comisia juridica are trei zile sa dea un raport. Nu stiu cum voi vota

Cererea privind arestarea lui Hrebenciuc si Adam a ajuns la Camera Deputatilor. Zgonea: Comisia juridica are trei zile sa dea un raport. Nu stiu cum voi vota

Acuzatiile Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc este suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar Ioan Adam, de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.

acum 107 luni (18 Oct 2014)

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, inainte de intrunirea Biroului Permanent, ca solicitarea Ministerului Justitiei privind arestarea lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam va fi trimisa catre Comisia Juridica, iar deputatii juristi au la dispozitie trei zile pentru a da un raport, fie el pozitiv sau negativ. Totusi, Valeriu Zgonea a recunoscut ca se mai poate trage de timp. "Legal, se poate depasi termenul de trei zile, daca deputatii juristi vor cere date suplimentare", a spus Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a pronuntat cu greu numele celor doi deputati, oameni cu greutate in PSD, pentru care procurorii au cerut arestarea. Intrebat, punctual, de o jurnalista, daca este vorba de Viorel Hrebenciuc si de Ioan Adam, Zgonea raspuns nervos: "Da, doamna, ei sunt".

Valeriu Zgonea a pastrat acelasi ton acid si cand a fost intrebat daca va vota pentru ridicarea imunitatii."Cand voi avea raportul Comisiei Juridice veti vedea cum votez. Eu nu fac o parere inainte de a vedea un raport si a citi.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a semnat si transmis, vineri dupa-amiaza, cererea prin care DNA cere avizul Camerei Deputatilor pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, au precizat, pentru Mediafax, oficiali din minister.

Referatul prin care Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere aviz pentru arestarea celor doi deputati a fost transmis procurorului general al Romaniei, de unde a ajuns la ministrul Justitiei, care l-a trimis Camerei Deputatilor. Astfel, cererea de retinere, arestare sau perchezitie a deputatului ori a senatorului se adreseaza presedintelui Camerei din care face parte de catre ministrul Justitiei. Apoi, presedintele Camerei din care face parte deputatul sau senatorul aduce de indata cererea la cunostinta Biroului permanent, dupa care o trimite Comisiei juridice respective, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro