Cererea pentru referendum, trimisa de Iohannis la Parlament. Tema naste riposta PSD: Nu exista o controversa pe lupta impotriva coruptiei

Cererea pentru referendum, trimisa de Iohannis la Parlament. Tema naste riposta PSD: Nu exista o controversa pe lupta impotriva coruptiei

Dragnea: Presedintele isi cere suspendarea In replica, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Romania TV, ca presedintele Iohannis "isi cere suspendarea", pentru a avea din nou "o tribuna" si sa mearga in tara "ca sa se victimizeze", dar social-democratii nu sunt interesati la acest moment de o posibila suspendare a sefului statului.

acum 90 luni (24 Jan 2017)

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu: Am primit si eu hartia de la Administratia Prezidentiala. Ce mi se pare ciudat, fata de ce am vazut aseara in anunt, ca nu se foloseste termenul de gratiere.

UPDATE Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu: Documentul cu scrisoarea presedintelui prin care anunta ca a declansat procedura privind organizarea unui referendum national a fost dat intai la presa, pentru ca nu era facut pentru Parlament. La Parlament noi avem un regulament si o lege, care ne obliga in actualele conditii, sa dam drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de presedinte.

UPDATE Liderul senatorilor PSD Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice, pentru Romania TV: Cred ca si-a dat seama ca nu poate organiza un Referendum pe o tema de legiferare, care este de competenta Parlamentului. Va trebui sa-i explicam, in cuvinte clare, ca pe o chestiune precum lupta impotriva coruptiei nu exista o controversa in societate. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice.

Presedintele Iohannis a anuntat, luni seara, organizarea unui referendum pe tema modificarii legilor justitiei, afirmand ca exista un larg interes pentru modificarea codurilor penale si gratierii, iar poporul trebuie sa se pronunte asupra acestor teme.

Dragnea: Presedintele isi cere suspendarea

In replica, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Romania TV, ca presedintele Iohannis "isi cere suspendarea", pentru a avea din nou "o tribuna" si sa mearga in tara "ca sa se victimizeze", dar social-democratii nu sunt interesati la acest moment de o posibila suspendare a sefului statului. Incepe sa fie evident ca pres... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro