Cererea de revocare a arestarii lui Alexander Adamescu e judecata de magistratul care l-a arestat Judecatorul Dorel decide daca judecatorul Dorel a gresit sau nu

Conflict de interese incredibil la Curtea de Apel Bucuresti: judecatorul George Dorel Matei (foto) trebuie sa decida daca revoca sau nu un mandat de arestare pe care acelasi judecator a hotarat sa-l aprobe. (Codul de Procedura Penala - n.r.) respinge ca neintemeiata cererea de abtinere formulata de Presedintele completului de judecata C9DL - judecator de drepturi si libertati, Matei George Dorel, in cauza cu nr. Este vorba de o pagina copiata de la Alexandru Serban, autor al articolului "Judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate: statut, atributii, acte" si publicat in Revista de Stiinte Juridice, nr. Matei a preluat integral paragrafe de la Serban si inainte de acest fragment, a indicat acest lucru intr-o nota de subsol, dar imediat a continuat sa copieze de la acesta, fara sa mai mentioneze sursa.

acum 50 luni (31 May 2017)

Conflict de interese incredibil la Curtea de Apel Bucuresti: judecatorul George Dorel Matei (foto) trebuie sa decida daca revoca sau nu un mandat de arestare pe care acelasi judecator a hotarat sa-l aprobe.

Ce e drept, George Dorel Matei a cerut sa se abtina sa judece in acest dosar, adica sa se ocupe un alt magistrat de caz. In mod cu totul si cu totul surprinzator, insa, colegii lui Matei de la -Curtea de Apel Bucuresti au respins cererea de abtinere.

Dorel vrea sa se abtina, colegii nu-l lasa

Pe 13 aprilie a.c., la Curtea de Apel Bucuresti a fost inregistrat dosarul 2923/2/2017 in care "petent inculpat" este Alexander Adamescu. (Codul de Procedura Penala - n.r.) respinge ca neintemeiata cererea de abtinere formulata de Presedintele completului de judecata C9DL - judecator de drepturi si libertati, Matei George Dorel, in cauza cu nr.

Revocarea, respinsa ca neintemeiata

Dupa aproape o luna, la termenul de pe 12 mai a.c., judecatorii Curtii de Apel au recidivat. De data asta, in discutie a fost o cerere de recuzare a judecatorului George Dorel Matei de catre avocatii lui Alexander -Adamescu. Nici de data -asta, insa, judecatorul -Matei nu a fost scos din completul de judecata. respinge ca neintemeiata cererea de recuzare formulata de inc. acum un an

Judecatorul George Dorel Matei a realizat un record greu de egalat: in mai 2016, a reusit sa judece un dosar intr-un singur termen.

RL a aratat recent ca, in acest dosar, judecatorul George Dorel Matei a fost repartizat ilegal, prin decizie a conducerii Curtii de Apel Bucuresti (care invoca o hotarare anulata a Consiliului Superior al Magistraturii), nu aleatoriu, prin sistemul electronic ECRIS. In cele din urma, insa, un alt judecator al Curtii de Apel Bucuresti, Ion Tudoran, a decis ca, in ciuda lipsei documentului care sa probeze distribuirea aleatorie a dosarului, principiul repartizarii aleatorii a fost respectat (!).

Repartizat din pix... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro