Ceremonie catolica la Aeroportul Otopeni pentru Regina Ana. La Castelul Peles va fi o rugaciune ortodoxa

Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti a anuntat, vineri, ca dupa aducerea in tara a trupului neinsufletit al Reginei Ana si pana la inmormantare vor avea loc o serie de ceremonii religioase, unele savarsite de ambele biserici, catolica si ortodoxa, cu exceptia zilei de joi 11 august. Si Patriarhia Romana a anuntat ca la funeraliile Reginei Ana vor exista sase momente solemne de rugaciune, conform protocolului stabilit de Casa Regala, trei dintre acestea urmand sa fie savarsite de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, la Castelul Peles, in 9 august, in Sala Tronului a Palatului Regal din Bucuresti, in 13 august, precum si slujba de inmormantare din Necropola Regala a noii Catedrale Arhiepiscopale de la Curtea de Arges, in 13 august.

acum 53 luni (5 Aug 2016)

Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti a anuntat, vineri, ca dupa aducerea in tara a trupului neinsufletit al Reginei Ana si pana la inmormantare vor avea loc o serie de ceremonii religioase, unele savarsite de ambele biserici, catolica si ortodoxa, cu exceptia zilei de joi 11 august. Astfel, marti 9 august, pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, la ora 15.55, va avea loc o rugaciune catolica prezidata de IPS Ioan Robu, in prezenta reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Romane. Miercuri 10 august, la ora 20.45, la Palatul Regal din Bucuresti (Calea Victoriei) va fi o rugaciune catolica prezidata de IPS Ioan Robu, in prezenta reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Romane, iar vineri 12 august, la ora 17.00, va fi Sfanta Liturghie cu recviem, celebrata in Catedrala "Sfantul Iosif" din Bucuresti. Joi 11 august si vineri 12 august, de la ora 8.00 la ora 22.00, toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Sambata 13 august, la ora 10.30, in Palatul Regal din Bucuresti va fi o rugaciune ortodoxa oficiata de un reprezentant al Patriarhiei Romane, in prezenta IPS Ioan Robu, iar la ora 11.00, in fata Palatului Regal va fi un Recviem solemn prezidat de IPS Ioan Robu, in prezenta reprezentantului Patriarhiei Romane. De la ora 15.00, la Curtea de Arges va fi oficiata o rugaciune ortodoxa de inmormantare, prezidata de IPS Calinic al Argesului, in prezenta IPS Ioan Robu. De asemenea, reprezentantii Casei Regale a Romaniei, ai Patriarhiei Ortodoxe Romane si ai Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti au stabilit ca marti 9 august, cand va fi adus trupul neinsufletit al Reginei Ana in orasul Sinaia, sa sune clopotele tuturor bisericilor ortodoxe si ale bisericii catolice din localitate. De asemenea, sambata 13 august, la scoaterea sicriului cu trupul neinsufletit al Reginei Ana din Palatul Regal, in jurul orei 10.50, vor suna clopotele bisericilor ortodoxe din imprejurimi si de la Catedr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro