Cercetatorii romani care pregatesc crizantema 100% comestibila: "Vorbim despre cantitati importante de substante nutritive"

Cercetatorii romani care pregatesc crizantema 100% comestibila:

"Floarea frumos pigmentata poate fi folosita pentru decorarea platourilor cu alimente, chiar si a torturilor, pentru diverse preparate culinare, dar in acelasi timp vorbim de un pigment natural, care nu este chimic, de sinteza, si care este foarte bogat in betacaroten.

acum 94 luni (6 Aug 2016)

Horticultorii Statiunii de Cercetare Legumicola Buzau au in ameliorare un soi de crizantema comestibila. Este galbena, are floarea mai mica decat soiul pe care il cunoastem toti si poate fi plantata in tara noastra. "Avem in lucru o crizantema speciala pentru ca este si o planta alimentara, ca si salata. Este o planta care nu este foarte folosita la noi in alimentatie insa in afara, mai ales in Asia, China, Japonia, este folosita de foarte mult timp. Materialul de baza l-am procurat din Liban, de la un specialist care se ocupa cu plantele acestea aromatice comestibile. Crizantemele cultivate in serele statiunii de cercetare din Buzau sunt extrem de generoase cu cei care vor alege sa le aiba in gradini sau ghivece. "Este interesanta pentru ca poate fi folosita ca planta ornamentala, iar in acelasi timp este o planta alimentara, datorita proprietatilor sale medicinale deosebite. Vorbim de cantitati importante de substante nutritive si benefice sanatatii. Partea verde a plantei este recomandata pentru consum mai ales celor care parcurg cure de detoxifiere. "Frunzele au un gust mai pregnant decat salata verde si au un usor gust de morcov. Sunt foarte bune pentru digestie, pentru ficat si contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Si florile crizantemelor, cu tot cu petale, stamine si pistil, sunt gustoase si benefice sanatatii, chiar daca unii ar zice ca sunt prea frumoase ca sa fie mancate. "Floarea frumos pigmentata poate fi folosita pentru decorarea platourilor cu alimente, chiar si a torturilor, pentru diverse preparate culinare, dar in acelasi timp vorbim de un pigment natural, care nu este chimic, de sinteza, si care este foarte bogat in betacaroten. Specialistii statiunii de Cercetare din Buzau spun ca florile comestibile sunt pregatite sa iasa din laboratoare, pentru a fi plantate in sere sau gradini. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro