Cercetator roman in New York, despre primul caz de Ebola din metropola: "Oamenii sunt mai atenti atunci cand stranuta cineva"

Cercetator roman in New York, despre primul caz de Ebola din metropola:

Oamenii vor fi speriati chiar si de simptomele gripei Omul de stiinta crede insa ca acest caz de infectie cu Ebola, recent depistat chiar in New York, ii va pune in alerta pe oameni, cu atat mai mult cu cat se apropie si sezonul de gripa. Ebola face tot mai multe victime: Un nou bilant OMS anunta ca 4.877 de oameni au murit din cauza epidemiei Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a publicat, miercuri, un nou bilant in care se noteaza ca febra hemoragica Ebola a provocat pana in prezent moartea a 4.877 de persoane din aproape 10.000 de cazuri inregistrate, relateaza AFP.

acum 99 luni (24 Oct 2014)

Era normal, in conditiile in care sunt mii de voluntari care au lucrat in imprejurari dezastruoase in zonele afectate.

Desi admite ca sunt si persoane care exagereaza atunci cand vine vorba de infectia cu virusul Ebola, metroul era plin ochi in dimineata care a urmat anuntului facut de Departamentul de Sanatate Publica din Statele Unite. Ce e drept, oamenii sunt parca mai atenti in momentul in care stranuta cineva si se spala mai des pe maini, dar pentru moment nimic nu s-a schimbat in comportamentul lor", completeaza cercetatoarea, care isi desfasoara activitatea in domeniul oncologiei.

Oamenii vor fi speriati chiar si de simptomele gripei

Omul de stiinta crede insa ca acest caz de infectie cu Ebola, recent depistat chiar in New York, ii va pune in alerta pe oameni, cu atat mai mult cu cat se apropie si sezonul de gripa.

"Cu siguranta ca populatia va fi mai atenta, iar oamenii vor fi speriati de simptomele lor. Sunt convinsa, insa, ca spitalele si-au invatat lectia dupa modul realmente dezastruos in care s-au ocupat de cazul din Dallas. In New York exista un spital special desemnat pentru cazuri de Ebola, iar medicii de acolo dar si din alte spitale au fost special instruiti sa faca fata unui potential caz", aminteste specialista, adaugand ca oamenii de stiinta nu au fost implicati in aceste tranzitii. Dar ceilalti oameni de stiinta nu ar trebui sa se amestece, pentru ca sunt multe alte maladii care omoara oameni. Spre exemplu, virusul gripal omoara in America anual peste 3.000 de persoane, iar sansele de a contracta gripa sunt mult mai mari decat acelea de a contacta Ebola.

Investitia in vaccin e buna, dar va dura mult

Totusi, cercetatoarea e de parere ca tarile dezvoltate trebuie sa monitorizeze persoanele care vin din zonele afectate si sa ajute, pe cat posibil, cu bani si echipamente medicale tarile care constituie focarul epidemiei.

"Sunt atatia morti din cauza saraciei de acolo, a felului i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro