Cercetatoarea Liliana Passima a castigat concursul de proiecte de management pentru Muzeul National al Taranului Roman

Cercetatoarea Liliana Passima a castigat concursul de proiecte de management pentru Muzeul National al Taranului Roman

"Din punctul meu de vedere, Virgil Nitulescu nu avea dreptul moral sa se prezinte la niciunul din concursuri, tinand seama ca existau doua mari probleme - conflictul de interese pe care l-a avut semnandu-i sotiei sale contracte timp de trei ani de zile, apoi deturnarea si insusirea premiului acordat de Radio Romania Cultural muzeului nostru pentru activitatea Atelierului de creativitate din cadrul sectiei Educatie muzeala. In luna noiembrie, angajati ai MNTR au trimis un memoriu ministrului Culturii, Corina Suteu, in care au solicitat anularea concursului de proiecte de management, reluat pentru a treia oara, pe motiv de vicii de procedura, si organizarea altuia, dupa hotararile instantelor de judecata in procesele initiate de doi dintre candidatii care au participat la concursurile precedente, care au contestat in instanta deciziile Ministerului.

acum 89 luni (7 Dec 2016)

Liliana Passima a declarat, pentru Agentia de presa News.ro, ca a ramas singurul candidat in cel de-al treilea concurs organizat pentru MNTR de Ministerul Culturii, dupa ce a fost respins un alt dosar inscris. Nu a intrat in concurs, avand mai putin de cinci ani vechime in raport cu conditiile de selectie care priveau activitatea manageriala anterioara", a explicat Liliana Passima, care a obtinut nota 8,26 la prima proba a concursului si nota 9,28 la interviu.

Ea a precizat ca la acest concurs a participat cu un alt proiect de management, intrucat la concursul precedent inscrierea sa a reprezentat un "gest simbolic", in conditiile in care nu a beneficiat la timp de date din partea institutiei pentru a finaliza un proiect.

In aceste conditii, a fost explicabila insuficienta abordare a proiectului de management de la concursul anterior, avand in vedere ca nu am putut realiza o analiza economico-financiara, de buget, ceea ce nu cred totusi ca il plasa la nivelul notei primite atunci.

Era important sa dau un semnal opiniei publice si institutiei noastre ca trebuie sa schimbam acest stil de conducere discretionar, care a creat un deficit de imagine institutiei si ne-a indepartat de misiunea muzeului. De data aceasta este un alt tip de proiect si o viziune integrata a obiectivelor", a spus Liliana Passima

, pentru News.ro.

Intre obiectivele propuse de Liliana Passima pentru MNTR se numara in primul rand o reformare a actului administrativ printr-o conducere colegiala, precum si responsabilizarea membrilor Consiliului de Administratie si ai Consiliului Stiintific printr-o abordare transparenta a activitatii si a deciziilor acestora.

Liliana Passima a mai mentionat obiective precum: abordarea creativa a patrimoniului si o noua abordare a managementului colectiilor, realizarea unor proiecte de cercetare in colaborare cu institutii internationale, ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro