Centura Capitalei pe calea ferata: Bucurestenii vor ajunge din Berceni in Gara de Nord in 40 de minute

Centura Capitalei pe calea ferata: Bucurestenii vor ajunge din Berceni in Gara de Nord in 40 de minute

"In prima faza, care are un timp de implementare de trei luni, vor fi inaugurate linia dintre Gara de Nord si Gara Progresul si legatura Gara de Nord - Pantelimon. Daca traficul de persoane va fi mai mare, atunci putem folosi garnituri de tren normale si putem asigura transportul a 30.000 de persoane pe zi, pe sens", a mai spus ministrul.

acum 59 luni (24 Oct 2016)

"Vorbim despre un proiect de folosirea a centurii feroviare a Bucurestiului, care exista in acest moment. "In prima faza, care are un timp de implementare de trei luni, vor fi inaugurate linia dintre Gara de Nord si Gara Progresul si legatura Gara de Nord - Pantelimon.

Prima faza inseamna inaungurarea unui traseu de 30 de kilometri, cu 16 statii, din care 9 existente si 7 noi. Investitia este de 200.000 de euro si inseamna reabilitarea statiilor.

"In functie de numarul de calatori vom folosi una, doua sau trei garnituri legate. Acestea vor putea asigura un trafic de 15.000 de calatori pe sens pe zi. Daca traficul de persoane va fi mai mare, atunci putem folosi garnituri de tren normale si putem asigura transportul a 30.000 de persoane pe zi, pe sens", a mai spus ministrul.

Bucurestenii vor ajunge de la Gara Progresu la Gara de Nord in circa 40-45 de minute.

In a doua etapa de implementare a proiectului, care are termen de finalizare sfarsitul anului viitor, va fi realizata conexiunea acestor puncte feroviare cu statiile de metrou Berceni si Preciziei.

A treia etapa a proiectului va presupune punerea in functiune a legaturii Progresu-Bucuresti Nord pana in noiembrie 2018, cu o investitie de 15 milioane de euro.

Licitatiile pentru faza a doua a Magistralei 5 de metrou, in curand

Ministerul Transporturilor va demara in urmatoarele zile licitatiile pentru lotul al doilea, Eroilor-Universitate, al magistralei 5 de metrou, iar proiectul pentru magistrala 6 spre aeroportul Otopeni va fi prezentat in urmatoarele saptamani in Guvern, a mai spus Sorin Buse.

Proiectele au principala menire de a decongestiona traficul din Capitala, prin oferirea de alternative viabile.

"Intr-o viziune mai larga este inclus si lotul 2 al magistralei 5 de metrou pe care dorim sa o lansam in licitatie in urmatoarele zile.

In prezent, in Capitala sunt realiza... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro