Centura Bucurestiului va trece in administrarea Primariei Capitalei

Centura Bucurestiului va trece in administrarea Primariei Capitalei

Potrivit sursei citate, centura rutiera ocolitoare a Bucurestiului va trece de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la Primaria Capitalei. In urma cu un an, CNAIR transmitea ca Centura Bucurestiului se afla in diferite faze de executie, iar mai multe sectiuni beneficiaza de finantare din fonduri europene nerambursabile, motiv pentru care este imposibil transferul centurii de la compania de drumuri catre PMB.

acum 66 luni (29 Mar 2018)

Potrivit sursei citate, centura rutiera ocolitoare a Bucurestiului va trece de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la Primaria Capitalei.

Surse din minister, citate de HotNews, spun ca o decizie ferma nu s-a luat, ci abia s-a infiintat un grup de lucru cu specialisti de la Transporturi, PMB si CNAIR pentru a studia aspectele legale. "In ultimii 27 de ani, preocuparea fata de centura Capitalei a fost minimala, ceea ce reprezinta un factor agravant al congestiei traficului rutier din Bucuresti. Daca nu se face transferul centurii la Municipiul Bucuresti, va rugam sa luati masurile necesare care se impun pentru urgentarea lucrarilor de modernizare a acesteia, lucrari care includ atat extinderea la 4 benzi a tronsonului DN2-A2, dar si pasaje peste centura, unde sunt cele mai mari congestii de trafic. La inceputul lui 2017, ea preciza ca a gasit "deschidere totala la Guvern si discutam ca acest obiectiv important sa fie preluat la Primaria Capitalei".

In urma cu un an, CNAIR transmitea ca Centura Bucurestiului se afla in diferite faze de executie, iar mai multe sectiuni beneficiaza de finantare din fonduri europene nerambursabile, motiv pentru care este imposibil transferul centurii de la compania de drumuri catre PMB. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro