Centrale nucleare flotante

China se apropie de construirea de platforme pentru centrale nucleare maritime ce pot fi folosite pentru electrificarea proiectelor Beijingului in Marea Chinei de Sud, dar ministerul de Externe a declarat ca nu a auzit de aceste planuri, potrivit tabloidului de stat Global Times.

acum 85 luni (25 Apr 2016)

China se apropie de construirea de platforme pentru centrale nucleare maritime ce pot fi folosite pentru electrificarea proiectelor Beijingului in Marea Chinei de Sud, dar ministerul de Externe a declarat ca nu a auzit de aceste planuri, potrivit tabloidului de stat Global Times. Toate sistemele radar, farurile, cazarmile, porturile si aerodromurile pe care China le-a realizat pe lantul de insule nou-construite in Marea Chinei de Sud au nevoie de o enorma cantitate de energie electrica, dificil de gasit intr-un loc aflat la mare distanta de reteaua electrica a tarii.

China a provocat tensiuni in regiune cu activitatile sale militare si construirea pe insulele pe care le ocupa in Marea Chinei de Sud, inclusiv piste de aterizare, desi Beijing afirma ca majoritatea constructiilor este destinata scopurilor civile, cum ar fi faruri. Liu Zhengguo, seful biroului general al China Shipbuilding Industry Corp., societate insarcinata cu conceptia si construirea de platforme, declara ca "dezvoltarea platformelor de energie nucleara este o tendinta in plina dezvoltare". Liu Zhengguo precizeaza ca "cererea este atat de mare" pentru centralele flotante incat vor fi construite de una dintre filiale.

In ianuarie, Xu Dazhe, directorul Autoritatii de energie atomica a Chinei, declara presei la Beijing ca tara are in vedere dezvoltarea de uzine nucleare flotante offshore, precizand ca dezvoltarea capacitatilor de putere nucleare face parte din planul cincinal de dezvoltare economica a Chinei, care merge pana in 2020. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro