Celebrul actor Tim Robbins a ajuns la Sibiu. "Visul unei nopti de vara" coboara peste burgul de pe Cibin

Celebrul actor Tim Robbins a ajuns la Sibiu.

Anul acesta vor fi onorati cu o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu, urmatorii artisti: Alvis Hermanis - regizor Christoph Marthaler - regizor Evgeny Mironov - actor Thomas Ostermeier - regizor Luk Perceval - regizor Victor Rebengiuc - actor Tim Robbins - actor, scenarist si regizor De la inaugurarea acestui proiect, acum 3 ani, au fost acordate 18 stele: Ariane Mnouchkine - regizor (2013) Declan Donnellan - regizor (2013) Eugenio Barba - regizor (2013) George Banu - om de teatru (2013) Nakamura Kanzaburo XVIII - actor Kabuki (2013) Silviu Purcarete - regizor (2013) Gigi Caciuleanu - coregraf (2014) Krystian Lupa - regizor (2014) Lev Dodin - regizor (2014) Martin Hochmeister - fondatorul primului teatru de pe actualul teritoiu al Romaniei, Turnul Gros (2014) Peter Brook - regizor (2014) Peter Stein - regizor (2014) Radu Stanca - poet, dramaturg si regizor (2014) Klaus Maria Brandauer - actor, regizor de film (2015) Eimuntas Nekrosius - regizor (2015) Joel Pommerat -dramaturg, regizor (2015) Neil LaBute - regizor, scenarist si dramaturg (2015) Kazuyoshi Kushida - dramaturg, regizor si actor (2015) Doi mari creatori ale caror spectacole au fost vazute pentru prima data in Romania la Festivalul National de Teatru de la Bucuresti - Thomas Ostermeier si Luk Perceval (foto) - vor primi, sambata18 iunie cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Parcul Cetatii din Sibiu, la editia 2016 a Festivalului International de Teatru.

acum 66 luni (15 Jun 2016)

In prima jumatate a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), care a inceput pe 10 iunie si se termina, duminica, pe 19 iunie, spectacolele de strada au fost in mare masura afectate de ploaie. De asta data, la Sibiu a venit in calitate de regizor al piesei "Visul unei nopti de vara", productie realizata in colaborare cu trupa The Actors' Gang.

La Sibiu, vor fi doua reprezentatii ale spectacolului "Visul unei noti de vara", regizat de Tim Robbins, joi si vineri, pe 16 si pe 17 iunie, de la ora 20.00, la la Filarmonica de Stat. O disputa conjugala tulbura universul, iar situatia confuza rezultata este periculoasa si plina de comportamente scandaloase si extrem de amuzante", marturiseste Tim Robbins.

Actorul-regizor va participa si la o conferinta speciala, alaturi de Irina Margareta Nistor, fiind onorat, sambata-seara, si cu o stea pe Aleea Celebritatilor.

Pentru cei care nu au sansa sa-l vada la Sibiu, o veste buna: Tim Robbins si spectacolul sau vor ajunge si in Bucuresti, la Teatrul de Comedie, pe 22, 23 si 24 iunie.

Aleea Celebritatilor De-a lungul timpului, orasul Sibiu a fost martorul ontributiei extraordinare aduse de numeroase personalitati culturale si artistice, care au poposit in cele 23 de editii de festival. Desi este inspirata de celebra Walk of Fame de la Hollywood, Aleea Celebritatilor din Sibiu are propria personalitate si unicitate. Aleea Celebritatilor este situata intre primul si al doilea zid de aparare pe o alee pietonala, ce uneste primul teatru construit pe teritoriul Romaniei la 1788 cu "Cazarma 90", unde va fi construit viitorul teatru. Din anul 2013 se desfasoara cu succes si Gala Celebritatilor in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Gala aduce pe scena personalitatile distinse cu o stea pe Aleea Celebritatilor si se constituie intr-o recunoastere publica a meritelor celor mai importanti aritisti ce au con... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro