Celebritatea nu l-a schimbat pe Tim Robbins. Celebrul actor a gustat din plin aerul medieval al burgului Sibiu

Celebritatea nu l-a schimbat pe Tim Robbins. Celebrul actor a gustat din plin aerul medieval al burgului Sibiu

"Visul unei nopti de vara" s-a adeverit la Sibiu, la Festivalul de Teatru, cand a existat o dubla intalnire cu Tim Robbins, mai intai regizorul si spectacolul sau shakespearian si apoi vorbitorul, care intr-o ora si jumatate, stimulat de intrebarile lui Catalin Stefanescu, si-a facut un selfie vorbit, absolut fascinant, pornind de la inceptul carierei, trecand prin curiozitati de supravietuire teatrala in anii nostri grei, in care voia sa stie cum se traia dual, ajungand la convingerile sale pacifiste, de la Razboiul in Vietnam (pe vremea cand a jucat in Top Gun) si pana la cel din Irak, cand a montat o piesa definita ca rebela", povesteste Irina Nistor, companioana lui Catalin Stefanescu de la intalnirea cu Tim Robbins.

acum 51 luni (19 Jun 2016)

Spectacolul lui Tim Robbins, "Visul unei nopti de vara", realizat cu trupa californiana The Actors' Gang, fara buget, este mai mult un exercitiu experimental de interpretare actoriceasca. Ei spun textul lui Shakespeare fara cusur, insa lipseste accentul pe sens, pe ceea ce este dincolo de cuvinte, pe vraja si magia din piesa lui Shakespeare scrisa in 1590.

Feeria "Visul unei nopti de vara" recreeza o lume fantastica, populata de zane, de vraji, incantatii, cu indragostiti fermecati si descantati, o lume in care pana si Craiasa Zanelor se indragosteste de un magar. O dezordine universala care este repusa pe fagas de zburdalniciile unei nopti de la jumatatea verii.

Treisprezece actori ai The Actors' Gang, impreuna cu regizorul Tim Robbin, lumineaza hatisurile shakespeariene cu muzica originala, expresivitate cinetica si cu o abordare captivanta a realitatii si a magiei limbajului original.

"Modul nostru de abordare pentru piesa a fost: cum putem face un spectacol cu doar 500 de dolari, adica fara niciun fel de buget. Trei reprezentatii extraordinare ale spectacolului, pe 22, 23 si 24 iunie (ora 19.00) il vor aduce in prim plan pe Tim Robbins, impreuna cu trupa sa The Actors' Gang, si in Bucuresti, la Teatrul de Comedie.

"Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare - sunt atat de multe straturi de adevar, minciuna, vis, realitate, vraja si inselaciune. O disputa conjugala arunca Universul in haos si confuzia rezultata este periculoasa, scandaloasa si salbatic de amuzanta." (Tim Robbins)

Selfie, in fata Filarmonicii de Stat

Actorul Tim Robbins, castigator a unui Oscar si a doua Globuri de Aur, a declarat, ca este foarte fericit sa fie in Romania si ca este incantat de Sibiul cu strazile inguste, medievale. El a intrat, intr-una din zile, si in centrul de presa al bloggerilor, vis-a-vis de Sala Thalia, si a baut linistit o cafe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro