Cele patru riscuri la scara mondiala identificate de BCE care ar putea afecta stabilitatea economiei

Cele patru riscuri la scara mondiala identificate de BCE care ar putea afecta stabilitatea economiei

> Asta deoarece, de regula, este tipul de document care prezinta nu numai analiza in profunzime a tuturor fenomenelor relevante pentru perioada trecuta ci, cel mai important, anunta care sunt tendintele majore care vor caracteriza activitatea pietelor europene, conectate cum sunt ele la circuitele globale. Iata principalele sale concluzii: Sistemul financiar al zonei euro a dat dovada de rezilienta, iar tensiunile din cadrul sistemului au ramas relativ reduse s-au intensificat riscurile de corectie pe pietele internationale de active, aceasta in parte datorita incertitudinilor politice si a modificarilor care sunt de asteptat in politica americana subzista vulnerabilitati importante pentru bancile din zona euro datorita factorilor structurali, aceasta in ciuda inghrtarii curbei dobanzilor Vestea nelinistitoare este ca se intensifica riscurile la adresa stabilitatii financiare a zonei euro: noi variatii ale pretului activelor provocate de evenimente politice in economiile avansate, totul intr-un context general de crestere a vulnerabilitatilor existente pe pietele emergente.

acum 66 luni (27 Nov 2016)

>

Asta deoarece, de regula, este tipul de document care prezinta nu numai analiza in profunzime a tuturor fenomenelor relevante pentru perioada trecuta ci, cel mai important, anunta care sunt tendintele majore care vor caracteriza activitatea pietelor europene, conectate cum sunt ele la circuitele globale.

In actualul context mondial deosebit de volatil, raportul trebuie citit cu si mai mare atentie ca de obicei (il puteti accesa aici).

Iata principalele sale concluzii: Sistemul financiar al zonei euro a dat dovada de rezilienta, iar tensiunile din cadrul sistemului au ramas relativ reduse s-au intensificat riscurile de corectie pe pietele internationale de active, aceasta in parte datorita incertitudinilor politice si a modificarilor care sunt de asteptat in politica americana subzista vulnerabilitati importante pentru bancile din zona euro datorita factorilor structurali, aceasta in ciuda inghrtarii curbei dobanzilor

Vestea nelinistitoare este ca se intensifica riscurile la adresa stabilitatii financiare a zonei euro: noi variatii ale pretului activelor provocate de evenimente politice in economiile avansate, totul intr-un context general de crestere a vulnerabilitatilor existente pe pietele emergente. Iar incertitudinea politica in crestere in mai multe dintre tarile europene ar putea sa antreneze o recentrare nationala a masurilor decise de autoritati, fapt care ar putea avea un efect direct asupra nivelului de crestere economica.

BCE identifica patru riscuri sistemice pentru viitorul apropiat: O reevaluare a riscurilor la scara mondiala care sa antreneze o miscare de contagiune financiara, declansata de o incertitudine politica marita in cadrul economiilor avansate si a fragilitatilor persistente pe pietele emergente. O interactiune negativa intre rentabilitatea scazuta a bancilor si o crestere economica nominala slaba, pe fondul provocarilor reprezentate de nivelul ridicat al creantelor cu probleme din mai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro