Cele mai vechi orase locuite din lume. Ce secrete ascund

Cele mai vechi orase locuite din lume. Ce secrete ascund

Atena, Grecia Leaganul filozofiei si locul de nastere al civilizatiei occidentale, Atena a fost locuita din cele mai vechi timpuri, cu mult inainte de epoca lui Socrate, Platon ori Aristotel. Byblos, Liban Descoperirile facute de catre arheologi i-au determinat pe acestia sa sustina ca Byblosul a fost fondat de catre fenicieni intre anii 8.000 si 7.000 i.Hr., fiind locuit neintrerupt din anul 5.000 i.Hr.

acum 67 luni (16 Nov 2017)

Asezarile milenare ofera turistilor nu doar o arhitectura uimitoare si artefacte unice, ci legende minunate si poveste captivante. Iata cateva dintre orasele stravechi care au trecut testul timpului si care au fost locuite in permanenta, indiferent de epoca. Exista opinii cum ca zona ar fi fost locuita inca din anul 10.000 i.Hr., insa nu toti istoricii sunt de acord ca aceasta supozitie. Inca din timpuri stravechi, a fost un important centru comercial, cultural si administrativ, locul in care negutatori si cumparatori din intreaga lume isi dadeau intalnire in scopuri comerciale. In prezent, este unul dintre cele mai amenintate situri istorice din lume, din cauza razboiului civil din Siria.

Ierihon, Palestina

Fortificatiile dezgropate in Ierihon indica faptul ca este primul oras cu ziduri de aparare din lume, dovezi ale intemeierii sale datand din anul 9.000 i.Hr.

Atena, Grecia

Leaganul filozofiei si locul de nastere al civilizatiei occidentale, Atena a fost locuita din cele mai vechi timpuri, cu mult inainte de epoca lui Socrate, Platon ori Aristotel. Istoria sa impresionanta, multitudinea de situri arheologice, cladirile istorice fac din Atena unul dintre cele mai fascinante orase din lume si un magnet pentru turisti.

Plovdiv, Bulgaria

Unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, Plovdiv, fondat in jurul anului 4.000 i.Hr., a fost initial o asezare tracica, devenita in antichitate un important oras grecesc si roman. In prezent, cu cei 350.000 de locuitori ai sai, este al doilea oras ca marime din Bulgaria si un important centru economic, cultural si educational.

Byblos, Liban

Descoperirile facute de catre arheologi i-au determinat pe acestia sa sustina ca Byblosul a fost fondat de catre fenicieni intre anii 8.000 si 7.000 i.Hr., fiind locuit neintrerupt din anul 5.000 i.Hr. Orasul a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro