Cele mai vandute carti la Gaudeamus

Cele mai vandute carti la Gaudeamus

Targul Gaudeamus, organizat de Radio Romania in perioada 18 - 22 noiembrie, la Romexpo, s-a incheiat cu urmatorul palmares: 125.000 de vizitatori, 300 de participanti, peste 700 de evenimente si o valoare estimata a vanzarilor de carte de 3.200.000 de euro. Moartea unui tata" De asemenea, pe primul loc al titlurilor pentru adulti vandute de editura Litera la Gaudeamus 2015 se afla "Lupta mea.Cartea intai: Moartea unui tata", scrisa de Karl OveKnausgard, pe locul al doilea se afla "O cale ingusta spre nordul indepartat", de Richard Flanagan, iar locul al treilea este ocupat de cartile de colorat pentru adulti "Gradina secreta" si "Padurea fermecata", care au confirmat si in Romania succesul din celelalte 14 tari in care au fost traduse (peste 12 milioane de exemplare vandute mondial). Mihailescu (editor) Editura Polirom Doi ani, opt luni si douazeci si opt de nopti, de Salman Rushdie Du-te si pune un strajer, de Harper Lee Ucenicul arhitectului, de Elif Shafak, Drumul catre libertate, de Yeonmi Park, Despre toate, pe scurt.

acum 96 luni (23 Nov 2015)

Targul Gaudeamus, organizat de Radio Romania in perioada 18 - 22 noiembrie, la Romexpo, s-a incheiat cu urmatorul palmares: 125.000 de vizitatori, 300 de participanti, peste 700 de evenimente si o valoare estimata a vanzarilor de carte de 3.200.000 de euro.

La Editura Rao, prima pozitie, in topul vanzarilor, este ocupata de romanul "Biblia pierduta", de Igor Bergler, vandut in aproximativ 1.600 de exemplare. Urmatoarele pozitii in clasamentul celor mai bine vandute carti la Gaudeamus sunt ocupate de "Ordinea Mondiala", de Henry Kissinger, si "Moda.

In ceea ce priveste titlurile pentru copii si tineret cel mai bine vandute la Gaudeamus, topul este alcatuit din "Enciclopedia Larousse: Spune-mi De ce?", "Enciclopedia Larousse: Spune-mi unde", "Prima enciclopedie Larousse", "Enciclopedia Larousse. "Femeia in fata oglinzii"

La editura Humanitas, pe prima pozitie in topul celor mai vandute carti se pozitioneaza Mircea Cartarescu, cu "Solenoid" (peste 1.000 de exemplare vandute), urmat de Lucian Boia, cu volumul "Mihai Eminescu, romanul absolut.

Mircea Cartarescu a vandut peste 1.000 de exemplare din "Solenoid" FOTO: Florin Ghioca

In ceea ce priveste topul pentru editura Humanitas Fiction, primele cinci pozitii sunt ocupate de Eric-Emmanuel Schmitt, cu "Femeia in fata oglinzii", Evgheni Vodolazkin, cu "Laur", Michel Houellebecq, cu "Supunere", Yasunari Kawabata, cu "Tara zapezilor", si Amos Oz si Fania Oz-Salzberger, cu "Evreii si cuvintele". Rushdie, pe primul loc in vanzari

La Editura Polirom, la aceasta editie a Targului Gaudeamus, primul loc in topul vanzarilor este ocupat de romanul "Doi ani, opt luni si douazeci si opt de nopti", de Salman Rushdie. Urmatoarele pozitii in acest clasament sunt ocupate de "Du-te si pune un strajer", de Harper Lee (locul al doilea), "Ucenicul arhitectului", de Elif Shafak (locul al treilea), "Drumul catre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro