Cele mai usoare trasee montane din Bucegi, potrivite si pentru cei mici

Cele mai usoare trasee montane din Bucegi, potrivite si pentru cei mici

Aflata la o altitudine de 1.100 de metri, deasupra Poienii Tapului, Busteni, si la poalele Jepilor, Cascada Urlatoarea din muntii Bucegi este unul dintre cele mai cunoscute si mai cautate obiective turistice din tara noastra, iar drumul spre aceasta este si unul dintre cele mai usoare trasee din Bucegi. Pe timpul verii cel putin, sute de turisti romani si straini ajung zilnic la cascada pentru a se racori, dar mai ales pentru a fotografia impresionanta cadere de apa, cu un debit puternic si o inaltime de 15 metri. La 300 de metri mai sus de Cascada Urlatoarea (formata de paraul Urlatoarea, mai exact de confluenta vailor Urlatoarea Mica si Comorilor) se gasesc inca doua cascade, mai mici, Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica.

acum 77 luni (25 Jun 2016)

Aflata la o altitudine de 1.100 de metri, deasupra Poienii Tapului, Busteni, si la poalele Jepilor, Cascada Urlatoarea din muntii Bucegi este unul dintre cele mai cunoscute si mai cautate obiective turistice din tara noastra, iar drumul spre aceasta este si unul dintre cele mai usoare trasee din Bucegi.

Pe timpul verii cel putin, sute de turisti romani si straini ajung zilnic la cascada pentru a se racori, dar mai ales pentru a fotografia impresionanta cadere de apa, cu un debit puternic si o inaltime de 15 metri. Asa cum o arata si numele, cascada cu o legenda trista se remarca prin vuietul puternic care iti da impresia, cu cat te apropii de caderea de apa, ca aceasta "urla" printre stanci, tulburand linistea padurii.

Drumul catre cascada este marcat cu bulina rosie si incepe de la telecabina Busteni. Un alt traseu marcat este cel de la Poiana Tapului, denumit "Drumul Regal" pentru ca pe aici obisnuiau sa se plimbe calare regele Carol I si, mai tarziu, Regina Maria.

Drumul spre cascada poate fi parcurs in cel mult o jumatate de ora, din Busteni, sau o ora din Poiana Tapului.

La 300 de metri mai sus de Cascada Urlatoarea (formata de paraul Urlatoarea, mai exact de confluenta vailor Urlatoarea Mica si Comorilor) se gasesc inca doua cascade, mai mici, Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica. De asemenea, exista o avertizare de "risc de cadere in gol", de care ar trebui sa tineti cont. La Cascada Urlatoarea s-au inregistrat cazuri de deces si vatamari grave dupa ce turistii nu au tinut cont de recomandari si s-au catarat de stancile abrupte.

Sinaia - Poteca Regala - Poiana Stanii

Un alt traseu foarte usor, potrivit unei drumetii cu cei mici, este si cel care leaga Sinaia de Poiana Stanii. Traseul de aproximativ 3,5 km catre Poiana Stanii porneste din zona parcului Dimitrie Ghica din Sinaia, dupa treptele care pornesc din fata garii, s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro