Cele mai tari faze de la Australian Open: doua finale "retro", controverse si relatii de dragoste

Cele mai tari faze de la Australian Open: doua finale

Cei doi sunt impreuna de mai bine de un deceniu, mai precis din 2005, de cand s-au intanit in locurile natale, la Palma de Mallroca. Ea a fost cea mai varstnica finalista de la Martina Navaratilova incoace si, alaturi de Serena (35 de ani), a luat parte la cea mai "batrana" finala feminina de Grand Slam, daca insumam cele doua varste. Cu aceasta ocazie, ea a primit o pereche de Nike-uri din partea lui Michael Jordan, cel care a facut celebru numarul 23 728 de mii de spectatori au asistat la partidele din acest an de la Melbourne, record absolut, cu 8.400 mai multi fani ca anul trecut 14 la suta este procentul cu care a crescut fodul de premeire al jucatorilor.

acum 38 luni (31 Jan 2017)

La 35 de ani, Roger Federer a fost cel mai varstnic finalist al unui Grand Slam de la Ken Rosewall, din 1974. El a ajuns la Melbourne dupa o pauza de recuperare de sase luni si a castigat din postura de numar 17 ATP. Nu se mai intamplase asta de la Pete Sampras, din 2002, americanul impunandu-se la US Open in acel an fiind clasat la start pe aceeasi pozitie. In fine, odata cu finala castigata la Melbourne, Federer va urca pe locul 10 si trece de bariera sutei de milioane de dolari castiguri din tenis.

Nadal i-a oferit iubitei un wild-card

Rafael Nadal, finalistul de 30 de ani de pe tabloul masculin, a venit pentru prima data la un turneu cu iubita sa, Maria Francesca Perrello. Cei doi sunt impreuna de mai bine de un deceniu, mai precis din 2005, de cand s-au intanit in locurile natale, la Palma de Mallroca. Cu studii economice la Londra, ea lucreaza la fundatia lui Rafael Nadal in sprijinul copiiilor dezavantajati social si nu l-a mai insotit pina acum pe Rafa pentru ca a vrut sa-i acorde mai mult spatiu.

Serena, viata ca-n filme

Serena Williams a avut si ea suport din tribuna, logodnicul ei Alexis Ohanian (foto) fiind prezent la mai multe partide si gata sa aplaude fiecare punct al femeii care l-a facut "cel mai fericit om de pe planeta", acceptand cererea sa in casatorie. Traiesc precum intr-un film sau ca intr-un basm care a devenit realitate", le-a Spus Serena ziaristilor.Intrebata daca are si o data sau o locatie pentru nunta, Serena nu a dat un raspuns insa varianta cea mai logica ar fi Roma, orasul unde cei doi s-au cunoscut si pe care jucatoarea de tenis il adora.

Venus, tenismena-record

Venus Williams a surprins si ea lumea tenisului prin revenirea la 36 de ani intr-o finala de Grand Slam. Ea a fost cea mai varstnica finalista de la Martina Navaratilova incoace si, alaturi de Serena (35 de ani), a luat parte la cea mai "batrana" finala feminina de Grand Slam, daca insumam cele doua varste. I... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro