Cele mai spectaculoase circuite de Formula 1 din lume, unde se poate circula cu viteze ametitoare

Cele mai spectaculoase circuite de Formula 1 din lume, unde se poate circula cu viteze ametitoare

Sezonul campionatelor de Formula 1 consta intr-o serie de curse, cunoscute sub numele de "Mari Premii" (Grands Prix), care se desfasoara pe circuite speciale. Pista care inconjoara podgoriile din Spania Cu o lungime totala de 4.428 de kilometri, in zona orasului Jerez de la Frontera, exista circuitul Permanente de Jerez.

acum 87 luni (29 Mar 2017)

Formula 1 (F1) reprezinta clasa superioara a curselor de masini cu monoposturi, adica cu un singur conducator auto. Sezonul campionatelor de Formula 1 consta intr-o serie de curse, cunoscute sub numele de "Mari Premii" (Grands Prix), care se desfasoara pe circuite speciale. Un circuit stradal care inconjoara lacul Albert Park, Australia, devine odata pe an circuit de Formula 1. Pista este neteda si se afla amplasata in mijlocul unui peisaj pitoresc, fiind una dintre putinele piste din calendarul Formulei 1 situate in apropierea unui ochi de apa.

Pista care inconjoara podgoriile din Spania Cu o lungime totala de 4.428 de kilometri, in zona orasului Jerez de la Frontera, exista circuitul Permanente de Jerez. Pista a fost deschisa pe 8 decembrie 1985, un an mai tarziu aici fiind organizata prima intrecere internationala de motociclism din Spania si prima cursa de Formula 1. Din cauza conditiilor dificile pe care soseaua a fost realizata, pista este la momentul de fata inchisa, fiind utilizata doar pentru teste. Autodromul din Sao Paolo La Sao Paolo, in Brazilia, exista circuitul de Formula 1 cunoscut sub numele de "Jose Carlos Pace".

Cai putere pe pista Monza "Autodromo Nazionale di Monza", in traducere "Autodromul national din Moza", cunoscut intre fanii F1 si ca Monza, este un circuit de curse auto din Italia unde are loc anual Marele Premiu al Italiei. Monza este circuitul care a gazduit pana acum cele mai multe curse de Formula 1, lipsind din calendar doar in 1980, cand a fost in reconstructie. Cartierul Marina Bay din Singapore a devenit cunoscut datorita circuitului stradal din zona unde se organizeaza competitii de Formula 1. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro