Cele mai simple si mai gustoase retete de supa rece, perfecte pentru zilele claduroase de vara
Supa rece de castraveti cu iaurt si usturoi Ingrediente: sare piper 60 ml ulei de masline 2 linguri tarhon tocat 10 gr patrunjel proaspat tocat 20 gr marar proaspat tocat 1 catel de usturoi 3 linguri suc de lamaie 1 salota (hasma, ceapa frantuzeasca) tocata 180 gr iaurt grecesc 2 castraveti mari, curatati de coaja si seminte 1/2 ceapa rosie feliata Mod de preparare: Castravetele se taie cubulete si se pastreaza separat 50 de grame.
Supa rece de castraveti cu iaurt si usturoi
Ingrediente:
sare
piper
60 ml ulei de masline
2 linguri tarhon tocat
10 gr patrunjel proaspat tocat
20 gr marar proaspat tocat
1 catel de usturoi
3 linguri suc de lamaie
1 salota (hasma, ceapa frantuzeasca) tocata
180 gr iaurt grecesc
2 castraveti mari, curatati de coaja si seminte
1/2 ceapa rosie feliata
Mod de preparare:
Castravetele se taie cubulete si se pastreaza separat 50 de grame. Intr-un blender se pune restul de castravete impreuna cu iaurtul, sucul de lamaie, salota, usturoiul, ierburile aromatice si uleiul de masline, dupa care se mixeaza pana cand sunt maruntite bine si se obtine o supa fina.
Supa se condimenteaza cu sare si piper, apoi se lasa la rece peste noapte. Se pune in farfurie cu bucatelele de castravete, felii de ceapa rosie si putin ulei de masline. Supa rece cu dovlecei si busuioc
Ingrediente:
sare
40 gr busuioc proaspat tocat
1.2 litri supa concentrata de pui sau de legume
4 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
1 ceapa
300 gr dovlecei
piper
Mod de preparare:
Dovleceii curatati se taie cubulete, iar usturoiul si ceapa se toaca. Se adauga trei sferturi din frunzele de busuioc si apoi se ia cratita de pe foc. Pentru un plus de aroma si pentru aspect, restul frunzelor de busuioc taiate se pun cu supa concentrata ramasa in tavite pentru cuburi de gheata si se lasa la congelator. Supa se serveste in bol, cu un cub de gheata cu busuioc si cu o felie de lamaie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro