Cele mai simple metode ca sa scapi de stres. Cum iti organizezi viata pentru a fi fericit - sfaturile specialistilor

Cele mai simple metode ca sa scapi de stres. Cum iti organizezi viata pentru a fi fericit - sfaturile specialistilor

Cum putem scapa de stres Revenind la studiul specialistilor din cadrul INSP, acestia prezinta o serie de metode alternative, foarte usor de pus in practica prin care putem combate toate formele de stres pe care le intampinam. Tehnicile pe care le aplica au la baza metode inedite de relaxare prin care isi ajuta pacientii sa scape de necazurile provocate de stres.

acum 50 luni (24 Nov 2015)

Ultimele studii referitoare la nivelul stresului inregistrat in Romania arata faptul ca romanii sunt printre cei mai stresati cetateni ai Uniunii Europene.

Raportul este destul de mare, in contextul in care, in alte tari europene, precum Cehia, Slovacia sau Croatia, stresul afecta populatia intr-un raport cuprins intre 43% - 50%.

In urma acestor statistici ingrijoratoare, specialistii din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, din cadrul Ministerului Sanatatii, au realizat un studiu in care explica in detaliu ce este de fapt stresul, cum se manifesta si cum il putem combate.

Intitulat "Stresul - ghid de autocontrol", studiul specialistilor din cadrul INSP reprezinta o alternativa facila si ofera informatii detaliate despre fenomenul numit "stres".

Cu totii am auzit despre stres, insa foarte putini dintre noi stim cu precizie ce este el de fapt. Potrivit studiului INSP, "stres este cuvantul folosit de numeroase persoane pentru a descrie situatia in care cerintele vietii lor par sa devina prea mari pentru a le putea face fata".

Efectele nocive ale stresului

In acelasi studiu, oficialii din cadrul INSP scot in evidenta si efectele nocive pe care le are stresul asupra organismului. Vasele sanguine care conduc sangele la muschi si inima se dilata, ducand la cresterea cantitatii de sange pompate catre aceste parti ale corpului. Episoade repetate de stres pot determina inflamarea arterelor coronare, conducand in felul acesta la infarct miocardic", se arata in studiul INSP.

Tipuri de stres

Specialistii care au studiat stresul sustin ca exista doua tipuri majore de stres cu care oamenii se confrunta in general:

1. Stresul la locul de munca - se instaleaza in randurile persoanelor care depun efort prea mare la serviciu pentru a-si asigura un nivel de trai decent. Stresul cauzat de grijile cotidiene - se instaleaz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro