Cele mai scumpe deplasari externe facute de deputati in 2015: Vietnam, Canada, Mexic

Cele mai scumpe deplasari externe facute de deputati in 2015: Vietnam, Canada, Mexic

O alta deplasare pe care au facut-o parlamentarii romani si care a surprins din cauza cheltuielilor pe care le-a generat a fost participarea la Summit-ul Forumului Global al femeilor din Parlamente 2015 (WIP), pentru care Camera Deputatilor a platit suma de 89.398 de lei, echivalentul chetuielilor de transport, cazare si diuna pentru 6 zile, facilitati de care a beneficiat o delegatie formata din 4 deputati. Cele mai multe deplasari ale alesilor au fost facute in luna octombrie a anului trecut - 28 - care au generat cheltuieli de peste 445.000 de lei, iar cele mai putine in luna ianuarie, cand teoretic deputatii sunt in vacanta - 3 deplasari externe care au costat in jur de 33.000 de lei.

acum 101 luni (2 Jan 2016)

In primele 10 luni ale anului trecut, potrivit datelor publicate pe site-ului Camerei Deputatilor, alesii au cheltuit peste 2 milioane de lei pentru deplasarile externe pe care le-au facut.

Cea mai scumpa deplasare a costat 121.230 de lei si a fost facuta in Vietnam, cu prilejul participarii la cea de-a 132 -a Adunare a Uniunii Interparlamentare si reuniunile asociate, unde 5 parlamentari romani au petrecut 9 zile si jumatate. Din delegatia Grupului Roman al Uniunii Interparlamentare (GRUI), condusa de deputatul PSD Ioan Stan au facut parte: deputatul PNL Ionel Palar, senatorul PNL Dumitru Oprea, deputatul ALDE Liviu Bogdan Ciuca, deputatul PSD Gheorghe Marin. Seful Camerei si deputatii Angel Tilvar, PSD, Mircea Lubanovici, PNL, si Stefan Burlacu, independent, au cheltuit de la bugetul de stat 93.086 de lei pentru cele 6 zile si jumatate pe care le-au petrecut pe continentul american.

O alta deplasare pe care au facut-o parlamentarii romani si care a surprins din cauza cheltuielilor pe care le-a generat a fost participarea la Summit-ul Forumului Global al femeilor din Parlamente 2015 (WIP), pentru care Camera Deputatilor a platit suma de 89.398 de lei, echivalentul chetuielilor de transport, cazare si diuna pentru 6 zile, facilitati de care a beneficiat o delegatie formata din 4 deputati.

Cele mai multe deplasari ale alesilor au fost facute in luna octombrie a anului trecut - 28 - care au generat cheltuieli de peste 445.000 de lei, iar cele mai putine in luna ianuarie, cand teoretic deputatii sunt in vacanta - 3 deplasari externe care au costat in jur de 33.000 de lei.

Mentionam ca datele aferente deplasarilor din noiembrie si decembrie nu au fost facute publice deocamdata de Camera Deputatilor pe site.

Potrivit solicitarilor aprobate de Biroul Permanent, in lunile noiembrie si decembrie ale anului 2015 alesii au plecat in peste 40 de delegatii, c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro