Cele mai sanatoase uleiuri de gatit
Daca prepari alimentele la temperaturi ridicate, trebuie sa folosesti uleiuri cu un punct de ardere mare. Spre deosebire de uleiul de masline, cel de rapita nu devine toxic la o temperatura extrem de mare.
Daca prepari alimentele la temperaturi ridicate, trebuie sa folosesti uleiuri cu un punct de ardere mare. De exemplu, atunci cand uleiurile trec prin etapa de oxidare, ele reactioneaza cu oxigenul si formeaza radicalii liberi si acei compusi toxici periculosi, de evitat. Uleiul de cocos
Este cea mai buna alegere, spun specialistii, atunci cand gatesti la temperaturi foarte mari. Uleiul de masline extravirgin
Este cea mai buna varianta pentru salate, paste si pentru coacerea diverselor preparate. Nu este indicat la prajirea alimentelor la temperaturi ridicate, deoarece are un punct de ardere scazut. Uleiul de rapita
Nu trebuie confundat cu canola, un hibrid de rapita. Spre deosebire de uleiul de masline, cel de rapita nu devine toxic la o temperatura extrem de mare. Iar punctul de ardere mai mare il transforma intr-o varianta mai buna pentru prajire. Asadar, il poti folosi la prepararea cartofilor copti, la prajirea alimentelor, dar mai putin in salate, deoarece aroma sa nu este pe gustul tuturor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro