Cele mai pretioase metale se gasesc in materiile fecale

Cele mai pretioase metale se gasesc in materiile fecale

Intr-un studiu anterior, o alta echipa de cercetatori a stabilit, in urma unor calcule, ca reziduurile generate de un milion de americani ar putea contine o cantitate de metale ce ar putea valora pana la 13 milioane de dolari.

acum 71 luni (24 Mar 2015)

Potrivit bbc.com, daca aceeasi concentratie de metale pretioase ar fi fost descoperita in roci, exploatarea minereului ar fi fost considerata viabila din punct de vedere economic.

"Aurul pe care l-am gasit era la nivelul unui depozit mineral minim", a declarat coautoarea studiului, profesorul Kathleen Smith, de la US Geological Survey (USGS), Institutul de geologie american. Fecalele mai contin paladiu si vanadiu

Pe langa aur si argint, fecalele umane contin cantitati din metale rare precum paladiu si vanadiu

"Suntem interesati de colectarea metalelor valoroase care pot fi vandute, inclusiv metalele mai importante din punct de vedere industrial, cum sunt vanadiul si cuprul, care se folosesc la fabricarea telefoanelor mobile, computerelor si aliajelor", a spus Kathleen Smith.

Cercetatorii estimeaza ca sapte milioane de tone de reziduuri solide sunt filtrate in statiile de epurare americane in fiecare an. Circa jumatate din aceasta cantitate de reziduuri este folosita ca fertilizator pe terenuri agricole si in paduri, in timp ce cealalta jumatate este incinerata sau trimisa la gropile de gunoi.

Desi unele dintre aceste substante au o proasta reputatie din cauza efectelor negative grave pe care le au asupra mediului, atunci cand apar scurgeri sau accidente mai mari, Smith spune ca, intr-un mediu controlat, acestea ar putea fi folosite pentru recuperarea metalelor din reziduurile de la statiile de epurare.

Intr-un studiu anterior, o alta echipa de cercetatori a stabilit, in urma unor calcule, ca reziduurile generate de un milion de americani ar putea contine o cantitate de metale ce ar putea valora pana la 13 milioane de dolari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro