Cele mai populare nume de familie din fiecare tara europeana: care este numele "castigator" in randul romanilor

Cele mai populare nume de familie din fiecare tara europeana: care este numele

Cel mai popular nume de familie din Romania este, potrivit unui lingvist, matematician si artist ceh, Popa. Astfel, conform hartilor, dintre care una contine numele asa cum se scriu in limba oficiala a fiecarei tari, iar una in limba engleza, in traducere, cele mai comune nume din Romania si Ucraina sunt inspirate de profesii, in timp ce numele din Republica Moldova se bazeaza pe locul de origine.

acum 46 luni (17 Mar 2016)

Cel mai popular nume de familie din Romania este, potrivit unui lingvist, matematician si artist ceh, Popa. Jakub Marian, un tanar talentat in varsta de 27 de ani, a realizat un infografic in care a redat cele mai populare nume de familie din fiecare tara din Europa. Lingvistul a colorat hartile in functie de semnificatia numelui, marcand cu rosu tarile in care numele se bazeaza pe proprietati, cum ar fi mare sau nou, cu maro locurile in care numele de familie sunt inspirate de profesii, iar cu albastru numele bazate pe prenumele tatalui. In cazul tarilor marcate cu albastru, numele provin din locul de origine, iar in cazul tarilor colorate cu verde numele provin din denumirea unui obiect natural. Astfel, conform hartilor, dintre care una contine numele asa cum se scriu in limba oficiala a fiecarei tari, iar una in limba engleza, in traducere, cele mai comune nume din Romania si Ucraina sunt inspirate de profesii, in timp ce numele din Republica Moldova se bazeaza pe locul de origine.

FOTO indy100.independent.co.uk

In Marea Britanie, cel mai popular nume de familie este Smith, derivat din ocupatie, mai exact din industrie metalurgica, in timp ce Muller, cel mai popular nume german, inseamna "morar". Alte nume populare printre romani In ceea ce priveste numele de familie ale romanilor, foarte populare sunt si Popescu, dar si Radu, Potrivit Datelor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Administratiei si internelor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro