Cele mai nesanatoase sucuri

Cele mai nesanatoase sucuri

Cele mai nesanatoase sucuri: carbogazoasele Studiul, publicat pe site-ul American Journal of Public Health, a fost efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din California. Lena Lupari (26 de ani) marturiseste: "Obisnuiam sa beau 28 de cutii de Red Bull pe zi si mancam o singura data pe zi, seara, de la fast-food sau un pachet de paste".

acum 100 luni (15 Aug 2015)

Cele mai nesanatoase sucuri: carbogazoasele

Studiul, publicat pe site-ul American Journal of Public Health, a fost efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din California. Consumul zilnic de sucuri carbogazoase ajunge sa influenteze chiar structura ADN-ului, mai exact regiunea situata la extremitatea cromozomilor, faimosii telomeri care joaca un rol in imbatranirea celulara. Studiul este cat se poate de serios, desfasurat pe un lot foarte mare de oameni - 5.309 americani cu varste cuprinse intre 20 si 65 de ani. Cercetatorii au observat ca persoanele care beau zilnic sucuri carbogazoase aveau telomeri mai scurti decat cei care nu consumau astfel de bauturi. Efectuand anumite calcule, ei au ajuns la concluzia ca a bea 250 ml de suc pe zi echivaleaza cu reducerea sperantei de viata cu 2 ani.

"Consumand o bautura carbogazoasa aducem in organism o doza masiva de zahar care trebuie sa se absoarba in cateva secunde: un efect toxic pentru metabolism", a explicat prof. O tanara din Irlanda si-a pierdut vederea din cauza dependentei de o celebra bautura energizanta. Lena Lupari (26 de ani) marturiseste: "Obisnuiam sa beau 28 de cutii de Red Bull pe zi si mancam o singura data pe zi, seara, de la fast-food sau un pachet de paste". Nu numai ca ingrasa, pentru ca adeptii acestor bauturi au tendinta de a consuma mai multe calorii in ideea ca isi permit, dar contin indulcitori artificiali si o multime de alte chimicale daunatoare pentru sanatate. Un studiu efectuat de Institutul national de cercetare din Franta (Inserm), publicat in American Journal of Clinical Nutrition, a demonstrat ca riscul de a dezvolta diabet de tip 2 este major in randul consumatorilor de bauturi light. Studiul este, de asemenea, demn de luat in seama, la el participand 66.000 de femei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro