Cele mai neobisnuite fobii fata de animale: cum se manifesta frica de cai

Cele mai neobisnuite fobii fata de animale: cum se manifesta frica de cai

O fobie destul de rar intalnita este alektorofobia, aceasta referindu-se la frica fata de puii vii. Alte fobii rar inalnite sunt: ihtiofobia - fobia de pesti (diferita de frica de rechini, care poarta numele de selacofobie), lutrafobia - frica de vidre si ofidiofobia - frica fata de serpi.

acum 40 luni (22 Mar 2017)

O fobie destul de rar intalnita este alektorofobia, aceasta referindu-se la frica fata de puii vii.

Agrizoofobia, frica fata de animalele salbatice, este si ea una neobisnuita, cele mai multe persoane cu astfel de fobie provenind din America de Sud si din Africa.

Apifobia, frica fata de albine, combina frica de a fi intepat cu frica de insecte zburatoare, care poarta numele de acarofibie. Dupa cum spune psihologul Andreea Moraru, "cei care sufera de apifobie au tendinta de a isi pune mainile pe fata atunci cand vad albine sau de a nu purta imbracaminte cu maneca scurta, de teama sa nu fie intepati."

O alta fobie rara este batrachofobia, frica fata de amfibieni, cum ar fi broaste, tritoni sau salamandre. In acest caz, cei care au aceasta fobie "pot manifesta inclusiv senzatii de greata sau mancarimi ale pielii pe fond nervos", explica psihologul Andreea Moraru.

Unele fobii provin de la experiente negative sau de la trauma. Cei care au aceasta fobie pot experimenta panica extrema sau anxietate la gandul la un cal sau fiind aproape de acestia. Aceste simptome cuprind: senzatia de teroare, panica, anxietate, palpitatii, hipertensiune, tremor, tulburari de respiratie. Equinofobia este determinata de o experienta negativa sau traumatica cu un cal, de obicei in timpul copilariei.

Alte fobii rar inalnite sunt: ihtiofobia - fobia de pesti (diferita de frica de rechini, care poarta numele de selacofobie), lutrafobia - frica de vidre si ofidiofobia - frica fata de serpi. Cei mai multi oameni se tem de ciocul lor, le faptul ca zboara si ca pot aparea de nicaieri, dar si de ideea ca pot ciupi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro