Cele mai neasteptate cauze ale senzatiei de greata. De este vital sa ne hidratam in timpul efortului fizic intens

Cele mai neasteptate cauze ale senzatiei de greata. De este vital sa ne hidratam in timpul efortului fizic intens

Starea de greata poate trece in cateva minute, ore sau zile, totul depinde de afectiune. De asemenea, anumite intolerante alimentare se manifesta prin stare de greata si nu neaparat si eruptii pe piele", mai spune medicul. Atentie la oboseala si lovituri Greata poate fi data si de lipsa de somn, stres sau lovituri.

acum 77 luni (15 Apr 2017)

Starea de greata poate trece in cateva minute, ore sau zile, totul depinde de afectiune. Apare si la persoanele care au probleme cu fierea si la femeile care sunt insarcinate. Acestea sunt cele mai frecvente cauze ale senzatiei de greata", spune medicul internist Florin Tudor.

Exista insa si situatii in care nu putem sa ne dam seama imediat de ce avem senzatie de greata. " Atunci cand avem pietre la rinichi, durerea se simte in abdomen si apare senzatia de greata. Calculii renali pot da o senzatie de greata persistenta la fel ca si infectiile urinare. Uneori putem avea o senzatie neplacuta de greata si cand ne paste o raceala. Aceasta apare de obicei cu o zi inainte la boala sa se declanseze. Si bolile copilariei pot da senzatie de greata sau varsatruri din cauza febrei foarte mari care se instaleaza. De asemenea, anumite intolerante alimentare se manifesta prin stare de greata si nu neaparat si eruptii pe piele", mai spune medicul. Daca nu bem apa vom avea senzatie de greata din cauza deshidratarii sau a epuizarii. Pulsul si tensiunea scad si apare senzatia de greata si chiar lesin", mai spune medicul.

Atentie la oboseala si lovituri

Greata poate fi data si de lipsa de somn, stres sau lovituri. "Daca nu ne odihnim cum trebuie, suntem mereu stresati si incercam sa functionam cu multe cani de cafea vom avea automat senzatie de greata din cauza oboselii. Anumite lovituri la cap ne pot da senzatie de greata sau chiar voma. Daca simtiti asa ceva dupa ce ati suferit un accidente este bine sa va prezentanti rapid la medic deoarece poate fi vorba despre un trauamtism cranian serios sau chiar hemoragie cerebrala", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro