Cele mai murdare plaje de pe litoral
"Rezultatele monitorizarii din octombrie «fac de rusine» litoralul romanesc, iar noua, ca organizatie de mediu, ne lasa un gust amar, tinand cont de faptul ca tot sezonul estival am desfasurat campania #ecoselfie, sustinuta de presa locala si nationala. Cel mai murdar an de pana acum, la nivel de monitorizari ale portiunilor de plaja, a fost anul 2016, cu un numar de 31.060 deseuri inregistrate.
O organizatie neguvernamentala a monitorizat plajele din Constanta, pentru a vedea cat de curate au fost lasate dupa sezonul estival.
Astfel, in octombrie, ONG Mare Nostrum a verificat opt sectoare de plaja, atat din nordul, cat si din sudul litoralului romanesc.
Ingrijorator este faptul ca aceasta cantitate este de doua ori mai mare decat cea din sesiunea aprilie 2017, cand numarul total de deseuri a fost de 9.003 elemente, spun reprezentantii organizatiei. "Rezultatele monitorizarii din octombrie «fac de rusine» litoralul romanesc, iar noua, ca organizatie de mediu, ne lasa un gust amar, tinand cont de faptul ca tot sezonul estival am desfasurat campania #ecoselfie, sustinuta de presa locala si nationala.
La capitolul cel mai murdar sector de plaja se afla Vama Veche, aceasta fiind o premiera nedorita pentru statiune, una dintre cele mai curate pana in acest an.
8.221 de mucuri de tigara
Si in aceasta sesiune cel mai intalnit deseu este mucul de tigara - 8.221 elemente, reprezentand 45% din totalul deseurilor. Alaturi de acestea s-au regasit deseurile medicale, seringile, sticlele si alte obiecte ascutite care reprezinta un pericol real pentru oameni, la fel ca si deseuri precum scutecele utilizate, absorbantele/tampoanele sau prezervativele, care degradeaza calitatea apei pentru scaldat si pot prezenta un risc pentru sanatatea umana. Cele mai mici cantitati de deseuri inregistrate in sesiunea din aceasta toamna au fost cele din categoria cauciucului.
Cel mai murdar an de pana acum, la nivel de monitorizari ale portiunilor de plaja, a fost anul 2016, cu un numar de 31.060 deseuri inregistrate. Din 2014 si pana acum, ONG Mare Nostrum a identificat si eliminat peste 64.000 de deseuri.
Procedura agreata de ComisiaEuropeana
"Am aplicat procedura standard, agreata de Comisia Europeana din 2010. Este o metodologie stiintifica, ce ne ajuta sa facem o estimare aproximativa a numarului de de... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro