Cele mai mari tragedii pe sosele au loc predilect in doua zile ale saptamanii. Cum explica specialistii statistica bizara

Cele mai mari tragedii pe sosele au loc predilect in doua zile ale saptamanii. Cum explica specialistii statistica bizara

- Pastrati distanta cat mai mari fata de autovehiculele care circula in fata, mai ales atunci cand deplasarea se face pe un dum acoperit de apa sau mazga. Reprezentantii companiilor de asigurari au mai precizat ca duminica sunt mai putini soferi pe strada, dar sunt mult mai periculosi. Despagubirile pentru vatamarile corporale acoperite de politele RCA sunt in crestere cu 8% fata de anul trecut", a mai spus Mihai Stanciu, reprezentantul unei companii de asigurari.

acum 102 luni (14 Dec 2015)

Duminica au loc cele mai multe tragedii pe sosele. Drumurile nu sunt aglomerate, iar soferii conduc cu viteza, iar impactul este mult mai puternic decat in cazul unei ciocniri usoare la o ora de varf.

"Noi nu putem sa prevenim astfel de accidente, dar putem sa calculam riscurile in functie de statistici. Politele pentru soferii tineri sunt mai scumpe, iar la fel putem sa spunem ca este si in cazul conducatorilor auto care detin masini puternice. Soferii nu sunt atenti la drum, sunt obositi, iar reflexele lor sunt mai slabe. Incearca sa se adapteze la programul de lucru dupa weekend. Daunele accidentelor sunt in medie de aproximativ 2.000 de lei", a declarat Mihai Stanciu, reprezentantul unei companii de asigurari. Intr-o zi nu trebuie sa parcurgeti mai mult de 300 de kilometri.

- Evitati pe cat este posibil manevrele de depasire care nu sunt absolut necesare.

- Pastrati distanta cat mai mari fata de autovehiculele care circula in fata, mai ales atunci cand deplasarea se face pe un dum acoperit de apa sau mazga.

- Adaptati vitezei de deplasare la conditiile de drum umed (acoperit cu apa sau mazga).

Reprezentantii companiilor de asigurari au mai precizat ca duminica sunt mai putini soferi pe strada, dar sunt mult mai periculosi. Despagubirile pentru vatamarile corporale acoperite de politele RCA sunt in crestere cu 8% fata de anul trecut", a mai spus Mihai Stanciu, reprezentantul unei companii de asigurari.

Unii soferi recunosc ca s-a intamplat macar odata sa plece la drum, desi erau extrem de obositi. Este adevarat ca reflexele sunt mai slabe, iar din aceasta cauza se poate intampla un accident", a declarat Cristian Vlad.

Reprezentantii companiilor de asigurari au mai precizat ca in perioada sarbatorilor de iarna au loc cele mai putine evenimente nedorite.

Mai citeste si:

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro