Cele mai malefice metode folosite de hotii de masini. Cum puteti ramane fara autoturism in mai putin de un minut

Cele mai malefice metode folosite de hotii de masini. Cum puteti ramane fara autoturism in mai putin de un minut

Hotii de masini devin tot mai inventivi, iar metode de furt precum spargerea geamului sau manevrarea firelor electrice sunt demult depasite, spun politistii care inventariaza acest tip de infractiuni. Fie unul dintre hoti va tine de vorba cand faceti schimb de informatii privind asigurarea, iar celalalt ca fura tot din masina, fie hotii devin agresivi si cer bani pentru a uita incidentul.

acum 63 luni (9 Mar 2018)

Hotii de masini devin tot mai inventivi, iar metode de furt precum spargerea geamului sau manevrarea firelor electrice sunt demult depasite, spun politistii care inventariaza acest tip de infractiuni.

"Hotii care vizeaza masinile de lux folosesc acum un dispozitiv ingenios: Turbocoder. Acesta este de fapt o cheie universala care poate porni orice masina. Este folosit legal de mecanici atunci cand proprietarul isi pierde cheile. Apoi hotul pleaca linistit cu masina", spune Marian Rodea, reprezentant firma de asigurari. "Hotii tintesc o masina de lux si inteapa cauciucul. Atunci cand soferul vrea sa schimbe roata, uita de multe ori masina deschisa. In cazuri mai grave unii soferi lasa cheia in contact si pana sa ajunga la portbagaj, hotul se suie la volan si pleaca cu masina", mai spune Marian Rodea.

O alta metoda este Accidentul si presupune o echipa de hoti. Acestia va tamponeaza masina si apoi sustin ca totul este din vina dumneavoastra. Fie unul dintre hoti va tine de vorba cand faceti schimb de informatii privind asigurarea, iar celalalt ca fura tot din masina, fie hotii devin agresivi si cer bani pentru a uita incidentul.

Furt din masina fara nicio distrugere

In ceea ce priveste furturile din masini, hotii au inventat metoda ingenioasa. Potrivit politistilor de la Compartimentul de Prevenire al Criminalitatii Brasov o noua metoda face multe victime. Metoda cu bancnota sau fluturasii promotionali este preferata de hoti. Astfel hotii pun in parbriz un fluturas sau o bancnota de 50 de lei. Cand soferul se urca la volan le observa si coboara sa le indeparteze, dar de multe ori lasa masina descuiata. Hotul care sta ascuns langa masina actioneaza rapid si fura geanta de pe bancheta. Astfel hotul sta strategic in parcare si asteapta sa vina o masina. Are un dispozitiv care emite un semnal ce bruiaza tecomanda, si, practic, atunci cand soferul iese din masina si vrea sa o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro