Cele mai lipsite de igiena obiective turistice din lume. Unde se afla peretele de guma de mestecat

Cele mai lipsite de igiena obiective turistice din lume. Unde se afla peretele de guma de mestecat

Mormantul lui Oscar Wilde Mormantul de la Paris al scriitorului irlandez - un inger nud inaripat, de mari dimensiuni - este loc de pelerinaj pentru fanii lui Oscar Wilde, care obisnuiesc sa vina aici pentru a saruta monumentul de piatra cu ruj proaspat aplicat, lasand, astfel, amprenta buzelor. In 2011, locul a fost curatat de toate urmele de ruj, iar in jurul mormantului a fost ridicat un zid de sticla, pentru a-l proteja de rujul admiratorilor si de actele de vandalism.

acum 44 luni (26 Nov 2017)

In lume exista cateva obiective turistice care colcaie de microbi si care reusesc, totusi, sa-i atraga pe turisti asemeni unui magnet.

Stanca Blarney

Una dintre cele mai cunoscute atractii turistice ale Irlandei, Blarney Stone, este si una dintre cele mai neigienice din lume. Se estimeaza ca anual, circa 400.000 de persoane viziteaza acest loc, pentru a atinge cu buzele renumitele stana de piatra si a deveni, dupa cum spune legenda locului, oratori iscusiti.

Peretele din guma de mestecat

Una dintre cele mai ciudate atractii turistice din lume este si, probabil, si cel mai plina de microbi. Situat in piata din fata teatrului din Seattle, neobisnuitul obiectiv a prins contur la inceputul anilor `90, cand plictisiti si deranjati de statul la coada pentru un bilet la teatru, si-a lipit gumele de mestecat pe perete, pe masura ce avansau. De-a lungul vremii, autoritatile au avut cateva incercari de a curata peretele, insa in cele din urma s-au dat batute, astfel ca peretele arata dezgustatori, dar interesant in acelasi timp. Adevarata sau nu, un lucru este cert: nu doar studentii, ci si turistii vin aici pentru a pune mana pe statuia din bronz ce il reprezinta pe teologul puritan american, ca dovada luciul de pe varful pantofului. Locul colcai de microbi cata vreme a devenit un obicei pentru unii dintre cursanti, de regula cei carora norocul nu le surade la examen ori care sunt deranjati de numarul mare al turistilor, ca la caderea intunericului sa urineze pe statuie.

Mormantul lui Oscar Wilde

Mormantul de la Paris al scriitorului irlandez - un inger nud inaripat, de mari dimensiuni - este loc de pelerinaj pentru fanii lui Oscar Wilde, care obisnuiesc sa vina aici pentru a saruta monumentul de piatra cu ruj proaspat aplicat, lasand, astfel, amprenta buzelor.

In 2011, locul a fost curatat de toate urmele de ruj, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro