Cele mai izolate orase din lume. Cum este viata in localitatile situate la mii de kilometri distanta de alte asezari umane

Cele mai izolate orase din lume. Cum este viata in localitatile situate la mii de kilometri distanta de alte asezari umane

(Orasul Nuuk din Groenlanda/FOTO Alamy) Cel mai izolat oras din lume este probabil Hanga Roa, din Insula Pastelui, care se afla la mii de mile distanta de orice alta asezare omeneasca. Este considerat izolat pentru ca este situat mai aproape de Jakarta si de Timorul de Est decat de alte orase din Australia, care se afla pe cealalta coasta a continentului.

acum 94 luni (20 Aug 2015)

Orasul Iquitos din Peru se afla in jungla Amazonului si nu exista drumuri care sa duca aici. Exista insa un mic aeroport, folosit mai ales de turisti, de unde exista zboruri directe spre Lima.

(Orasul Iquitos/FOTO Alamy)

Aproximativ 400.000 de oameni locuiesc in Iquitos, care este foarte aproape de o rezervatie naturala.

In Rusia, orasul Petropavlovsk-Kamchatsky este izolat, fiind inconjurat de vulcani. Cei 180.000 de locuitori traiesc din pescuit si din vanzarea cherestelei.

Alte orase sunt foarte aproape de Cercul Polar, iernile de aici sunt foarte aspre si putini oameni se incumeta sa traiasca in asemenea conditii. Orasul Nuuk din Groenlanda este capitala cea mai nordica din lume, iar Barrow din Alaska este cel mai nord punct de pe teritoriul SUA.

(Orasul Nuuk din Groenlanda/FOTO Alamy)

Cel mai izolat oras din lume este probabil Hanga Roa, din Insula Pastelui, care se afla la mii de mile distanta de orice alta asezare omeneasca. Si Honolulu din Hawaii poate fi considerat un loc izolat, fiind conectat numai cu alte localitati din arhipelagul Hawaii si cu atolii din apropiere. De exemplu, in Honolulu, costul traiului este cu 69% mai ridicat decat in alte orase din SUA.

Cel mai mare oras izolat este Perth, din Australia, o metropola cu peste 2 milioane de locuitori. Este considerat izolat pentru ca este situat mai aproape de Jakarta si de Timorul de Est decat de alte orase din Australia, care se afla pe cealalta coasta a continentului.

(Orasul Perth/FOTO Getty)

Orasul Medog din Tiber a fost legat printr-un drum de alte localitati abia in anul 2013. Pana atunci era complet izolat, iar cei peste 10.000 de locuitori nu beneficiau de servicii medicale bune si nici nu aveau acces la educatie.

(Orasul Medog/FOTO Alamy)

Soseaua nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro